Opdrachtgevers:

VHG ondersteunt verklaring ‘Samen doorbouwen aan Nederland’

VHG ondersteunt verklaring ‘Samen doorbouwen aan Nederland’

vrijdag 8 mei 2020

VHG ondersteunt verklaring ‘Samen doorbouwen aan Nederland’

Branchevereniging VHG heeft de verklaring ‘Samen doorbouwen aan Nederland’ ondertekend. De verklaring is opgesteld door de overheid, de bouw- en technieksector, banken en diverse andere brancheverenigingen. Met deze ondertekening verklaart de groenbranche dat zij zich zal inspannen om de werkzaamheden voort te zetten tijdens de coronacrisis. Net als de andere partijen zullen de bedrijven daarbij het Protocol Samen Veilig Doorwerken hanteren, dat door de bouw- en technieksector en het Rijk al eerder gezamenlijk is vastgesteld.

De verklaring komt voort uit de gesprekken die minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) voert met de partijen om de impact van het coronavirus op de sector en de Nederlandse economie te beperken. De ondertekenaars willen zich gezamenlijk inspannen voor continuïteit in de bouwproductie en behoud van werkgelegenheid. Ze maken daarom afspraken over investeringen, vergunningverlening en aanbestedingen om zo te voorkomen dat bouwprojecten vertragen of stil komen te liggen.

Groen in bouwplannen meenemen
Egbert Roozen, directeur van Branchevereniging VHG: “VHG onderschrijft deze gemeenschappelijke verklaring van harte en hecht veel waarde aan samen optrekken in deze moeilijke tijd. Ons eerste doel is de bedrijven in onze branche aan het werk te kunnen houden en daarnaast ervoor te zorgen dat er voldoende perspectieven zijn om de markt na de corona-crisis op peil te houden. Vanuit deze coalitie kunnen we kansen creëren en de waarde van groen in het kader van klimaatbestendigheid, biodiversiteit en gezondheid nog hoger op de agenda zetten.”

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten