Opdrachtgevers:

VHG ondertekent intentieverklaring Platform Klimaatkrachtig Delfland

VHG ondertekent intentieverklaring Platform Klimaatkrachtig Delfland

donderdag 6 december 2018

VHG ondertekent intentieverklaring Platform Klimaatkrachtig Delfland

Afgelopen donderdag 29 november was de aftrap van de beweging Klimaatkrachtig Delfland, een initiatief van Hoogheemraadschap van Delfland samen met een breed netwerk en partners. Branchevereniging VHG is een van de partners die de partnerverklaring heeft ondertekend. Ook diverse lidbedrijven waren van de partij. Het netwerk Klimaatkrachtig Delfland verbindt partijen, initiatieven en projecten en wisselt kennis en kunde uit. Het inspireert en faciliteert hen om samen te werken. Het laat aansprekende projecten en initiatieven van partners zien en zet daarmee andere partijen aan om ook in beweging te komen. Met elkaar maken we onze regio leefbaar. Daar ligt de kracht van Klimaatkrachtig Delfland.

Stimuleringsregeling
Om initiatieven de kans te bieden, is er t/m 31 december 2019 een stimuleringsregeling voor klimaatbestendige initiatieven of projecten. Het hoogheemraadschap subsidieert onder meer vergroening van tuinen, groene en groenblauwe daken en groene schoolpleinen. Voor 2018 is nog 300.000 euro beschikbaar. 

Lespakket
Het Hoogheemraadschap van Delfland wil ook basisschoolleerlingen bewust maken van water en wat de klimaatverandering betekent voor hun wijk. Met het lespakket Water & Klimaat in jouw straat ontdekken leerlingen uit groep 6, 7 en 8 spelenderwijs welke maatregelen het waterschap en de gemeente nemen om regenwater op te vangen. En vooral wat leerlingen, hun school en de mensen in de buurt zelf kunnen doen. 

40 partijen
Met de ondertekening van de partnerverklaring slaan 40 partijen de handen ineen om samen te werken aan de klimaatbestendige regio. Meer informatie vindt u op klimaatkrachtig.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Wilmar Dik

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten