Opdrachtgevers:

VHG partner van de Nationale Zaaidag 2019

VHG partner van de Nationale Zaaidag 2019

donderdag 18 april 2019

VHG partner van de Nationale Zaaidag 2019

Maandag 22 april is de Nationale Zaaidag! Dit is de dag waarop Nederland massaal bloemen zaait voor bijen en andere bestuivende diersoorten. The Pollinators zetten speciaal voor deze dag een distributienetwerk op van meer dan 500 voedselbanken voor bijen, oftewel afhaalpunten voor biologisch bloemzaad. Branchevereniging VHG draagt deze actie een warm hart toe. Namens alle leden heeft VHG zich dan ook aangesloten bij de Zaaicoalitie. Alle VHG-leden ontvingen begin deze week een kaart met een bloemzaadzakje om het belang van biodiversiteit voor bijen, vlinders en andere insecten, onder de aandacht te brengen. 

Bijen en andere bestuivende diersoorten kunnen alle hulp gebruiken. Steeds meer onderzoek toont overtuigend aan dat ze sterk in aantallen afnemen. Dat is zorgwekkend, want ze zijn hard nodig voor een gezonde natuur met voldoende biodiversiteit. Ook wij mensen kunnen niet zonder bestuivers: zeventig procent van de gewassen die we eten, is afhankelijk van bestuiving door bijen of andere insecten.

500 afhaalpunten
The Pollinators komen in actie door in het hele land zaden uit te delen die goed zijn voor miljoenen bloemen vol stuifmeel en nectar. Alle zaden zijn geheel biologisch en bijvriendelijk geteeld.

Om al die zaden uit te delen hebben The Pollinators met hun community speciale ‘voedselbanken voor bijen’ ingericht. Ruim 500 individuen en meer dan 50 organisaties zijn vanaf 10 april afhaalpunt voor zaadzakjes. Kijk op thepollinators.org voor meer informatie over deze actie.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten