Opdrachtgevers:

VHG positief over investeringen van Kabinet

VHG positief over investeringen van Kabinet

donderdag 19 september 2019

VHG positief over investeringen van Kabinet

Prinsjesdag 2019

Branchevereniging VHG is positief over de voorgenomen investeringen van het Kabinet, die tijdens Prinsjesdag zijn gepresenteerd. Er wordt bijvoorbeeld de komende periode 2 miljard euro uitgetrokken voor de bouw van nieuwe woningen. VHG pleit ervoor te bouwen aan groene woningen en wijken, waarvoor de concepten van De Levende Tuin en Het Levende Gebouw pasklare handvatten bieden. Behalve deze inspiratie, legt VHG hierbij extra nadruk op het zo vroeg mogelijk betrekken van de groenprofessional in de planfase en aandacht te hebben voor onderhoud en beheer. De huidige stikstof-impasse blokkeert echter op dit moment vele projecten. VHG onderzoekt of groen een sleutel kan zijn om deze impasse te doorbreken en is gestart met een actieve lobby om deze oplossingsrichting in de kijker te zetten.

Het Kabinet werkt de komende maanden aan de opzet van een nieuw Toekomstfonds. VHG roept het Kabinet op om hierbij, naast extra investeringen in de infrastructuur en nieuwe technologie, ook te kijken naar investeringen in duurzaamheid en groen. Het Klimaatakkoord werd in de Troonrede met name genoemd als een belangrijk speerpunt om bij te dragen aan een leefbaar land, schone lucht, waterveiligheid en kansen voor het innovatieve bedrijfsleven. VHG zet hierbij nadrukkelijk de groene oplossingen op de agenda, die door onze groenprofessionals gerealiseerd kunnen worden.

Lastenverlichting
Samen met VNO-NCW en MKB-Nederland pleit VHG ervoor om het ondernemersklimaat in Nederland niet te verwaarlozen. De verlaging van de vennootschapsbelasting (vpb) in de eerste schijf is een goede stap voor B.V.-ondernemingen. Het uitstellen van de lastenverlichting in de tweede schijf is echter tegen de afspraken in het Regeerakkoord. Nu deze verlaging niet doorgaat, moet de belastingverhoging op ondernemen in box 2 wat de gezamenlijke ondernemersorganisaties betreft van tafel. Hierop zal een verdere lobby gevoerd worden. Voor IB-ondernemers vallen de plannen wisselend uit. De zelfstandigenaftrek wordt afgebouwd, maar tegelijkertijd profiteren zelfstandig ondernemers van de lastenverlichtingen die het kabinet in petto heeft voor werkenden en de arbeidskorting die wordt verhoogd.

Lobbyagenda
VHG bestudeert de Miljoenennota met daarin de begrotingen van de verschillende ministeries op detail en zal hierop de lobbyagenda voor de komende periode baseren. Belangrijk punten, waar VHG naast de ondernemersthema’s extra aandacht aan zal besteden, zijn onder andere de ontwikkelingen in het groene onderwijs, de verbinding van groen in de zorg en investeringen in een beter leefklimaat.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten