Opdrachtgevers:

VHG presenteert vernieuwd lesmateriaal De Levende Tuin 2

VHG presenteert vernieuwd lesmateriaal De Levende Tuin 2

donderdag 11 oktober 2018

VHG presenteert vernieuwd lesmateriaal De Levende Tuin 2

Branchevereniging VHG heeft op 4 oktober tijdens haar jaarlijkse Docentendag het vernieuwde lesmateriaal voor de cursus De Levende Tuin 2 gepresenteerd. Het materiaal is door conceptontwikkelaar Kim van der Leest op verzoek van het bedrijfsleven in nauwe samenwerking met de groene onderwijsinstellingen samengesteld. Heeft u contact met een mbo-school? Wijs hen dan op dit nieuwe gratis lesmateriaal.

Het lesmateriaal is een verbreding en verdieping van de eerdere cursus De Levende Tuin. Cursisten worden zich méér bewust van de toegevoegde waarden van De Levende Tuin, hoe die te communiceren met klanten en ze leren hoe ze een levende tuin moeten aanleggen en onderhouden. Het lesmateriaal is praktisch toepasbaar en sluit aan op de vernieuwde handleiding De Levende Tuin versie 2. Die is gericht op verschillende opdrachtgevers en de achttien meerwaarden van groen die zijn verdeeld onder de pijlers mens, natuur, klimaat en economie.

Modulaire leerstof
Het lesmateriaal is digitaal beschikbaar en kent een handige mappenstructuur. Door deze modulaire opbouw kan het zowel als keuzevak als op onderdelen los worden gebruikt. Docenten zijn vrij deze informatie naar eigen inzicht als lesmateriaal te gebruiken. Het lesmateriaal is vrij beschikbaar.

De verplichte eindopdracht loopt als een rode draad door de cursus. Het betreft een presentatie over de omvorming van een bestaande situatie in een levende tuin. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een branchecertificaat ‘De Levende Tuin’. Aan het einde van dit studiejaar wordt de cursus geëvalueerd en naar behoefte aangevuld. 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten