Opdrachtgevers:

VHG tekent intentieverklaring Nature based solutions ‘Deal Eindhoven – Dordrecht’

VHG tekent intentieverklaring Nature based solutions ‘Deal Eindhoven – Dordrecht’

donderdag 5 oktober 2017

VHG tekent intentieverklaring Nature based solutions ‘Deal Eindhoven – Dordrecht’

In Dordrecht werd op 28 september de intentieverklaring Nature Based Solutions ondertekend. Nature Based Solutions (NBS) bieden een uitgelezen kans om klimaatbestendigheid te vergroten én de waarden van natuur in ons dagelijks leven te benutten. Branchevereniging VHG is een van de ondertekenaars, samen met de gemeenten Dordrecht en Eindhoven, Waterschap De Dommel, Staatsbosbeheer en Ecoshape. De eerste pilotprojecten worden gerealiseerd in Dordrecht en Eindhoven. Het is de bedoeling dat de partners met deze projecten andere steden inspireren. 

De ondertekening vond plaats tijdens de landelijke bijeenkomst City Deal Klimaatadaptatie in Dordrecht. Dordrecht wil in 2035 klimaatbestendig zijn. Met de intentieverklaring NBS zet de stad een volgende stap in de richting van een klimaatbestendige stad.

Nature Based Solutions
Binnen de werkgroep NBS heeft Dordrecht een coördinerende en uitvoerende rol. Eindhoven doet de uitvoering voor hun pilotproject. Ecoshape, Staatsbosbeheer, Waterschap Dommel en VHG dragen bij met expertise en verspreiden de opgedane kennis via hun netwerken. Samen zorgen de partijen voor een 'living lab' dat openstaat voor deelname van andere partijen, zoveel mogelijk gericht op de lokale omgeving, zoals ondernemers, natuurverenigingen, onderwijs, woningcorporaties of bewonersgroepen.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten