Opdrachtgevers:

VHG verkoopt kantoorgebouw in Houten

VHG verkoopt kantoorgebouw in Houten

donderdag 3 oktober 2019

VHG verkoopt kantoorgebouw in Houten

Branchevereniging VHG heeft het kantoorgebouw aan De Molen 30 in Houten, dat zij sinds 2003 in bezit had, verkocht. Vorige week vond de overdracht bij de notaris plaats. De nieuwe eigenaar heeft plannen om de locatie te herontwikkelen. VHG gaat op zoek naar een ander kantoor en zal eind maart 2020 verhuizen.

VHG kocht het kantoorpand destijds met het doel om, naast de vestiging van het eigen verenigingsbureau, ook aan vermogensopbouw te doen. De eerste verdieping van het gebouw werd verhuurd aan een andere organisatie. Enige tijd geleden zegde deze huurder de huurovereenkomst op. Het bestuur heeft zich naar aanleiding daarvan de vraag gesteld of het verhuren van een gebouw nog wel tot de kernactiviteiten van de branchevereniging behoort. Daarbij is in overweging genomen, dat op de waarde van het gebouw in de afgelopen jaren behoorlijk afgeschreven moest worden en de komende jaren stevige investeringen op het gebied van klimaat en energie vereist zijn. Bovendien is de personele bezetting van het verenigingsbureau vanwege onder andere het wegvallen van subsidies vanuit het Productschap Tuinbouw en Aequor de afgelopen jaren flink ingekrompen. Daardoor is er ook minder kantoorruimte nodig.

Positief
Het bestuur heeft, in afstemming met de VHG-Ledenraad, een oriëntatie op het bezit van een eigen gebouw en de huisvesting van het verenigingsbureau uitgevoerd. Daarbij kwam de verkoop van het kantoorgebouw en herhuisvesting van het verenigingsbureau in de regio als interessante optie naar voren. Met de ligging dicht tegen het centrum van Houten, diende zich een geïnteresseerde koper aan. Het bestuur is positief over het bereikte akkoord en wenst de koper succes bij zijn plannen met het kantoorgebouw. De komende maanden wordt uitgezien naar een andere locatie waar het verenigingsbureau vanaf april 2020 actief zal zijn.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten