Opdrachtgevers:

VHG-voorzitter in gesprek met Vaste Commissie SZW

VHG-voorzitter in gesprek met Vaste Commissie SZW

donderdag 20 december 2018

VHG-voorzitter in gesprek met Vaste Commissie SZW

VHG-voorzitter Rien van der Spek nam op 13 december deel aan een bijeenkomst die MKB-Nederland organiseerde met de leden van de Vaste Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer. Samen met vertegenwoordigers van andere brancheorganisaties bracht hij aandachtspunten uit de praktijk onder de aandacht van de politici. Er werd gesproken over de loondoorbetaling tijdens ziekte, duurzame inzetbaarheid, vast en flexwerk en arbeidsparticipatie.

 

Rien van der Spek lichtte het onderwerp arbeidsparticipatie toe. Hij gaf aan dat het bieden van perspectief aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een belangrijk thema is in de groene branche. En dat de ondernemers al heel veel doen op dit terrein. Het is dan wel zaak dat zij te maken hebben met een betrouwbare overheid. Er is helderheid gewenst wanneer werkgevers mensen uit deze doelgroep in dienst nemen of inhuren via werk- of SW-bedrijven.

Draaideurconstructie
Van der Spek pleitte ook voor een eenduidig beleid bij gemeenten in het belang van de werk- en inkomenszekerheid van medewerkers. Ook benoemde hij de nadelen van de ‘draaideurconstructie’: door de SROI-verplichtingen in bestekken komt het voor dat ondernemers zich gedwongen voelen medewerkers te ontslaan en opnieuw in te huren om aan de eisen te voldoen.

Agendapunten
De voorzitter kijkt terug op een goede bijeenkomst. “We hebben onze aandachtspunten en voorstellen goed duidelijk kunnen maken en kregen er gerichte vragen over van de commissieleden.” Aan het einde van de bijeenkomst overhandigde Leendert-Jan Visser, directeur van MKB Nederland, een samenvatting van de aandachtspunten van het mkb vanuit de specifieke branches op het terrein van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de voorzitter van de Vaste Commissie, de heer Rog.

Foto's: Rolf van Koppen fotografie

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten