Opdrachtgevers:

VHG: waardering voor steunpakket kabinet coronacrisis

VHG: waardering voor steunpakket kabinet coronacrisis

woensdag 18 maart 2020

VHG: waardering voor steunpakket kabinet coronacrisis

Branchevereniging VHG spreekt haar waardering uit voor de steunmaatregelen die het kabinet gisteren in het kader van de coronacrisis bekend heeft gemaakt. Samen met VNO-NCW en MKB-Nederland, waarmee VHG intensief optrekt om effectieve maatregelen voor ondernemers in de groene sector beschikbaar te hebben, wordt de komende dagen gekeken of de maatregelen voldoende soelaas bieden.

Het is belangrijk, dat in deze onzekere tijd banen behouden blijven en bedrijven over voldoende liquiditeit beschikken. VHG-directeur Egbert Roozen: “We ontvangen op ons verenigingsbureau bezorgde signalen van ondernemers in onze sector. Zij lopen aan tegen voorzorgsmaatregelen die genomen moeten worden, vragen over personeel en werkuitval. De onzekerheid over hoe lang deze crisis zal duren, maakt het voor ondernemers extra onzeker.

Ik waardeer daarom de maatregelen, die ons kabinet gisteren heeft gepresenteerd en die ik als een steun in de rug van onze ondernemers zie. Zo komt er bijvoorbeeld een nieuwe regeling voor werktijdverkorting met een ruimere vergoeding voor de ondernemer en financieringssteun voor mkb-bedrijven via de GO-regeling. Ook is er aandacht voor de situatie bij de zelfstandigen zonder personeel. Voor hen wordt een regeling voor versnelde inkomensondersteuning opgezet. Als VHG willen we er in deze periode voor alle ondernemers in het groen zijn. Vandaar dat we onze informatievoorziening en dienstverlening ook voor niet-leden hebben geopend. De komende dagen zullen wij de maatregelen verder beoordelen en de informatie hierover zo snel mogelijk via onze Ondernemershelpdesk beschikbaar stellen.”

Antwoorden op vragen rondom corona zijn te vinden op www.vhg.org. Tijdens kantooruren is de VHG-Ondernemershelpdesk bereikbaar via telefoonnummer (030) 659 55 50.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten