Opdrachtgevers:

Voedsel en bloemen in De Levende Tuin

Voedsel en bloemen in De Levende Tuin

donderdag 5 april 2018

Voedsel en bloemen in De Levende Tuin

We willen steeds meer gezond, duurzaam en lokaal verbouwd voedsel. Dat kan prima uit eigen tuin, de moestuin bij school of bij het bedrijf! Er zijn gemeenten die stadslandbouw stimuleren omdat dit ook ten goede komt aan de sociale samenhang in de wijk. Bovendien worden mensen gelukkig van handen-in-de-aarde en zelf plukken en oogsten, zo blijkt uit onderzoek. Met informatie en inspiratie uit de vernieuwde handleiding De Levende Tuin kunt u als groenprofessional de meerwaarde van voedsel en bloemen uit eigen tuin onder de aandacht brengen.

 

Wat

Het kweken van groenten en fruit brengt ons weer in contact met de basis van ons voedsel. Het raakt het oergevoel van zelfvoorzienend willen zijn. Bovendien zijn we lekker in de buitenlucht in beweging. Plukken en oogsten uit eigen tuin maakt blij en ontspant.

Een deskundige groenprofessional legt een eetbare levende tuin zo aan dat deze past bij het gebruik en het onderhoud dat de tuineigenaar wenst. En heeft daarnaast aandacht voor biodiversiteit, water en de bodem.

Hoe?
Door bijvoorbeeld in een wat kleinere stadstuin te werken met leifruit, minifruithagen of eetbare pergola’s. En door te kiezen voor meer voedselbomen zoals fruitbomen of bomen met noten.

Denk ook aan het toepassen van zogeheten ‘dubbeldoelborders’: een bloemrijke plukborder met sortiment dat tevens geschikt is voor op de vaas. Of met kleurrijke geurende theekruiden. Beleving met kleuren en geuren spreekt veel vrouwen aan. Helemaal door dit te combineren met eetbare (onbespoten) bloemen.

 

Dubbeldoelborder: bloemen en grassen maken een prachtig plukboeket. Daarnaast zijn er geurende en/of eetbare bloemen toegepast. Door het jaar geeft deze border een afwisselende seizoenbeleving. Ook allerlei insecten genieten ervan.

Voorbeelden
Kijk in de vernieuwde handleiding De Levende Tuin. Recent onderzoek is vertaald naar 210 pagina’s praktische informatie en inspirerende voorbeelden. Voor particulieren en woningbouw. Voor groen bij bedrijven, scholen en zorginstellingen. En in de openbare ruimte. Met handige tips. 

Direct bestellen; voor VHG-leden is de introductieprijs van toepassing (zie ledengedeelte VHG-website).

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten