Opdrachtgevers:

Vraag van de Week

Vraag van de Week

donderdag 4 juni 2020

Vraag van de Week

Ben ik verplicht het loon door te betalen van een werknemer die een negatief reisadvies (vanwege corona) van de overheid negeert en bij terugkeer in quarantaine moet?

Als uw werknemer ondanks een negatief reisadvies (lees: code rood)  en duidelijke instructies van u als werkgever toch een risicogebied bezoekt en vervolgens ziek wordt en/of (dus) in quarantaine (bijvoorbeeld 14 dagen) moet geldt voor u als werkgever mogelijk geen loondoorbetalingsverplichting.  Afhankelijk van de daadwerkelijke situatie kan een rechter dan oordelen dat de ziekte of noodzakelijke quarantaine door opzet of nalatigheid van uw werknemer is ontstaan.

Het is van belang de situatie te bekijken op het moment dat u werknemer daadwerkelijk op vakantie gaat. Als uw werknemer op vakantie gaat naar een gebied waarvoor geen negatief reisadvies (lees: code rood) is afgegeven, geldt namelijk dat u als werkgever gewoon het loon moet doorbetalen als uw medewerker ziek thuis komt en/of in quarantaine moet.

Meer informatie
Indien komende zomer een dergelijke situatie zich op uw bedrijf voordoet is het advies om eerst juridisch advies in te winnen. U kunt daarvoor contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of (030) 659 56 50. De adviseurs van de VHG Ondernemershelpdesk zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur, op dinsdagavond tot 20.00 uur.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten