Opdrachtgevers:

WATT u moet weten over de 'Informatieplicht Energiebesparing'

WATT u moet weten over de 'Informatieplicht Energiebesparing'

donderdag 18 april 2019

WATT u moet weten over de 'Informatieplicht Energiebesparing'

Vanaf 1 juli 2019 geldt de 'Informatieplicht Energiebesparing' voor alle bedrijven die jaarlijks vanaf 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas (equivalent) verbruiken. Valt uw bedrijf in die categorie? Dan moet u vóór die datum alle uitgevoerde energiebesparende maatregelen rapporteren in het eLoket van RVO.

WATTjemoetweten.nl
Om ondernemers beter te informeren over de 'Informatieplicht Energiebesparing' is de campagne WATTjemoetweten.nl gelanceerd. MKB-Nederland werkt hierin samen met branche- en regionale organisaties. De website WATTjemoetweten.nl (met dubbel t, van James WATT) is het centrale startpunt voor ondernemers. 

WATT en waarom?
De bedoeling van de 'Informatieplicht Energiebesparing' is dat MKB-bedrijven bewuster omgaan met energie. Net als alle inwoners kunnen zij bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Het mooie is, dat veel van die energiebesparende maatregelen zich binnen vijf jaar terugverdienen. U investeert dus op een kostenneutrale manier in een meer duurzame en zuinige bedrijfsvoering. Dat scheelt! 

Het loket is geopend!
Op 28 februari is het eLoket van RVO officieel geopend. Daar kunt u de door u uitgevoerde energiemaatregelen rapporteren. Let op: vóór 1 juli moet uw rapportage binnen zijn! Om u daarin te ondersteunen, heeft MKB-Nederland een handig stappenplan opgesteld: het Stappenplan Informatieplicht Energiebesparing. Wanneer u dit volgt, weet u direct of de informatieplicht ook op uw bedrijf van toepassing is en wat u daartoe moet ondernemen.    

WATT nu?
Het belangrijkste is dat u zich nu in deze thematiek verdiept, want 1 juli nadert snel! Voor een antwoord op veel gestelde vragen, het Stappenplan Informatieplicht Energiebesparing, de aangesloten partnerorganisaties en heel veel informatie gaat u naar: WATTjemoetweten.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten