Opdrachtgevers:

Week van de Teek: boek nu een gratis voorlichting

Week van de Teek: boek nu een gratis voorlichting

donderdag 19 april 2018

Week van de Teek: boek nu een gratis voorlichting

Met de start van de lente begint ook het tekenseizoen. Wie in het groen werkt of recreëert, loopt een verhoogd risico op een tekenbeet. Controleren op teken is daarom belangrijk. Hiervoor wordt aandacht gevraagd in de Week van de Teek die nog duurt tot en met 22 april. Deze week wordt georganiseerd door een groot aantal organisaties, waaronder Stigas en Branchevereniging VHG.

 

 

Wie in het groen werkt, loopt een verhoogd risico op een tekenbeet en daarmee kans op de ziekte van Lyme. Controleer daarom regelmatig op teken en tekenbeten en doe het systematisch. Hoe? Bekijk het filmpje Systematisch controleren. Wilt u weten waar de teken zich bevinden, kijk op tekenradar.nl.

Heeft u een teek gevonden? Registreer deze dan.

Gratis voorlichting
Stigas geeft de hele maand april 40 voorlichtingen weg aan werkgevers en werknemers uit de agrarische en groene sectoren. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de Stigas Servicedesk: 085 – 044 07 00, optie 1, of mail naar info@stigas.nl.

 

Onderzoek in de bos, natuur, hoveniers- en groenvoorzieningsector 
Stigas heeft in 2017 samen met FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, VBNE, Branchevereniging VHG en CUMELA Nederland onderzoek gedaan naar de preventie van tekenbeten onder werkgevers en werknemers. In 2009/2010 werd een vergelijkbaar onderzoek gehouden in de bos-, natuur-, hoveniers- en groenvoorzieningsector. Uit de eerste resultaten komt naar voren dat werknemers veel weten over de risico’s van teken, beschermende maatregelen nemen en zich ook regelmatig controleren. De rapportages voor de afzonderlijke sectoren komen later dit voorjaar beschikbaar. 

Norm voor beschermende kleding
Bescherming tegen tekenbeten is belangrijk voor iedereen die regelmatig in de natuur werkt of recreëert. Kleding geïmpregneerd met permethrine is hiervoor een persoonlijk beschermingsmiddel. De norm NEN 8333 omschrijft de kwaliteitseisen voor deze kleding en hoe deze kleding gebruikt en onderhouden moet worden. Op www.nen.nl/teken staat een overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden in relatie tot bescherming tegen tekenbeten en NEN 833. 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten