Opdrachtgevers:

Welke Nederlandse stad wordt European City of Trees 2018?

Welke Nederlandse stad wordt European City of Trees 2018?

maandag 19 juni 2017

Welke Nederlandse stad wordt European City of Trees 2018?

Volgend jaar wordt in Nederland de European City of Trees Award uitgereikt. Deze award wordt toegekend aan een gemeente die toonaangevende activiteiten ontplooit in boombeleid en -beheer. Initiatiefnemer is de European Arboricultural Councel (EAC), de Europese koepelorganisatie van boomspecialisten in 23 landen. Vanuit Nederland is VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen, bij EAC aangesloten.

De European City of Trees Award wordt uitgereikt tijdens de Nederlandse Boominfodag op 6 en 7 juni, die in 2018 een internationaal karakter krijgt. Nederlandse gemeenten die in aanmerking willen komen voor deze award, kunnen zich aanmelden via de website van Branchevereniging VHG; www.vhg.org. Vereniging Stadswerk Nederland roept gemeenten op om zich aan te melden voor deze award.

Belang van bomen
De prijs is in het leven geroepen om de Europese boomverzorging te profileren door het onderscheiden van innovatieve boomprojecten die ondersteund worden door goed management, ‘best practice’ en educatie/burgerparticipatie. Daarmee wil EAC het bewustzijn verhogen van het belang van bomen in stedelijke gebieden.

Amsterdam winnaar in 2012
Amsterdam ontving de prijs in 2012 voor haar actieve aanplantbeleid en bijzondere iepencollectie. Ook draagt de stad actief de meerwaarde van bomen uit en zoekt het naar innovatieve oplossingen om bomen tot hun recht te laten komen. De bewoners worden bovendien actief betrokken bij het bomenbeleid van de gemeente. In 2016 ging de award naar het Zwitserse Winterthur. Dit jaar is het Slowaakse Trnava de European City of Trees.

Branchevereniging VHG
Namens de Nederlandse boomspecialisten is Branchevereniging VHG aangesloten bij de EAC. Bomen spelen een belangrijke rol in de stedelijke omgeving. Ze vragen bijzondere kennis en vaardigheden om ze tot wasdom te brengen. De rol van bomen in de kwaliteit van de leefomgeving en de specifieke kennis die nodig is voor hun verzorging staan onder druk. Branchevereniging VHG zet zich in om de waarde van bomen, maar ook van ander groen, gekoppeld aan leefklimaat, biodiversiteit en gezondheid van mensen op de politieke agenda te zetten. Ook ondersteunt VHG de groene professional bij de ontwikkeling van het vakspecialisme.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Groepen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten