Opdrachtgevers:

Werk mee aan het landelijk onderzoek ‘Grip op onkruid’

Werk mee aan het landelijk onderzoek ‘Grip op onkruid’

donderdag 18 juni 2020

Werk mee aan het landelijk onderzoek ‘Grip op onkruid’

Sinds april 2016 is het bestrijden van onkruid met behulp van chemische middelen verboden. Veel gemeenten, reinigingsdiensten en aannemers zijn in de afgelopen jaren op zoek gegaan naar effectieve niet-chemische beheermethoden, en ook naar nieuwe evenwichten in de kosten en te realiseren kwaliteit. Tauw en Peter Van Welsem Advies voeren in opdracht van de NVRD een onderzoek uit naar de huidige stand van zaken van onkruidbeheersing in Nederland. Graag vragen ze daarbij uw medewerking. 

Doel van het onderzoek is inzicht te krijgen in de huidige stand van zaken van het onkruidbeheer. De onderzoekers willen ervaringen en best practices uitlichten, en trends en ontwikkelingen binnen de onkruidbeheersing bepalen. Dit alles om grip te krijgen op onkruid. Om een nieuw landelijk dekkend beeld te krijgen, is een vragenlijst ontwikkeld. U bent van harte uitgenodigd om deze in te vullen.

Klik hier om de enquête te starten (duurt maximaal 10 minuten)

De ingevulde gegevens worden alleen voor dit onderzoek verzameld, geanalyseerd en daarna vernietigd. Uit de resultaten zijn geen gegevens te herleiden tot individuele invullers van de enquête.

Werksessies NVRD
Dit najaar organiseert de NVRD een aantal werksessies, waarin de resultaten van de inventarisatie worden gepresenteerd en de ervaringen worden besproken. Ook wordt naar de toekomst gekeken en worden oplossingen verkend voor mogelijke knelpunten die spelen. De uitkomsten van deze werksessies en de enquête worden opgenomen in een uiteindelijke rapportage. 

Heeft u interesse in deelname aan deze werksessies, dan vindt u aan het eind van de enquête het e-mailadres om u hiervoor op te geven.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten