Opdrachtgevers:

Werken bij warm weer: houd het hoofd koel

Werken bij warm weer: houd het hoofd koel

donderdag 23 juli 2020

Werken bij warm weer: houd het hoofd koel

Als het kwik hoog oploopt en de zon schijnt, is het af te raden zwaar inspannend werk te doen. Met de tips van Stigas bent u goed voorbereid op warm weer. U kunt medewerkers bovendien (gedeeltelijk) uitroosteren bij zeer warm weer. Het Jaarurenmodel, artikel 18 van de Cao voor het Hoveniersbedrijf in Nederland, biedt namelijk de mogelijk om het werkrooster af te stemmen op weersomstandigheden. Op de VHG-website kunt u het cao-boekje downloaden. 

Bij zeer warme dagen is het een optie om medewerkers gedeeltelijk of volledig uit te roosteren. Uiteraard hangt dat af van de omstandigheden op de werkplek. Ligt een werkplek in de volle zon of (gedeeltelijk) in de schaduw? U kunt bijvoorbeeld medewerkers, binnen het dagvenster van 06.00 uur ’s ochtends tot 19.00 uur ’s avonds, de werkdag eerder laten beginnen en eerder laten eindigen. De daadwerkelijk gewerkte uren van de medewerkers tellen dan vervolgens mee voor de opbouw van hun individuele jaarurennorm. Als een werkdag volledig wordt uitgeroosterd, worden die dag geen uren opgebouwd voor de te bereiken individuele jaarurennorm.

Opbouw jaarurennorm
De jaarurennorm wordt als volgt opgebouwd:
Alle gewerkte uren (inclusief reistijd tot een maximum van 9,5 uur per dag, exclusief de schafttijden);

- Uren boven 9,5 uur per dag tellen niet mee voor de norm maar worden uitbetaald, inclusief de geldende toeslag;
- Als er op een zesde dag (zaterdag of de dag conform artikel 16 lid 4 of op de dag zoals genoemd in artikel 16 lid 1) extra gewerkt wordt, dan tellen de gewerkte uren voor 100% mee voor de jaarurennorm. De geldende toeslagen worden in de daaropvolgende loonperiode uitbetaald;
- Vakantiedagen tellen mee voor 7,4 uur per dag. Tenzij gebruik wordt gemaakt van de toegestane afwijking zoals vermeld in artikel 24;
- Feestdagen zoals genoemd in artikel 16 lid 1 tellen mee voor 7,4 uur per dag. Voor 5 mei geldt artikel 16, lid 2.
- Verlof met behoud van loon conform artikel 52 telt mee voor 7,4 uur per dag.
- Ziekteverzuim telt mee voor de geldende tijd met een maximum van 7,4 uur per dag.
- Kort verzuim zonder behoud van loon en ouderschapsverlof wordt in mindering gebracht op de te bereiken jaarurennorm op basis van 7,4 uur per dag. Het periodesalaris wordt verlaagd met de loonwaarde van het verzuim.

Meer informatie en advies
Voor vragen en advies over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of (030) 659 56 50. VHG Ondernemershelpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur en op dinsdagavond tot 20.00 uur.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten