Opdrachtgevers:

Wijzigingen taxusactie 2018

Wijzigingen taxusactie 2018

donderdag 31 mei 2018

Wijzigingen taxusactie 2018

De komende maanden is het weer tijd om taxushagen (Taxus Baccata) te snoeien en het snoeisel in te zamelen voor het goede doel. De éénjarige taxustwijgjes worden gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestanddeel van de chemotherapie. Branchevereniging VHG verbindt zich sinds vorig jaar niet meer aan één organisatie waar u het snoeisel kunt aanbieden. U mag daar zelf een keuze in maken. Dit jaar is er een wijziging in de deelnemende inzamelorganisaties. 

Van Taxus voor Hoop (voorheen ‘Vergroot de Hoop’) ontvingen wij het bericht dat zij dit jaar geen inzameling op gemeentelijke inzamelpunten doen. Deze organisatie werkt aan certificering om te kunnen voldoen aan de eis van de farmaceutische industrie tot vermelding van herkomst van het snoeisel.

Taxustaxi
U kunt uw snoeisel dit jaar alleen regionaal aanbieden bij de inzamelpunten van de ‘Taxustaxi’. Kijk voor het dichtstbijzijnde inzamelpunt op www.taxustaxi.nl. Snoeisel is bij de stichting aan te bieden vanaf één volle kruiwagen of half gevulde Taxus Taxi Tas.

Terug naar nieuwsoverzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten