Opdrachtgevers:

Tweede editie Future Green City collegetour

Tweede editie Future Green City collegetour

Unieke kans voor gemeenten en bedrijven om in contact te komen met nieuw talent

Studenten gaan binnen een aantal jaren de ‘Future Green City’ ontwerpen, inrichten én bewonen. In Future Green City collegetour maken ze kennis met hun toekomstige professioneel werkveld en collega’s.  De collegetour doet vanaf november 2019 tot en met april 2020 diverse hogescholen aan, verspreid over het hele land.

Vaste onderdelen van de collegetour zijn het collegetour interview, waarin een prominente en inspirerende professional uit het werkveld een uur lang wordt geïnterviewd, en het ontwerpatelier. Daarin werken professionals samen met hun toekomstige collega’s samen aan een concreet ontwerpvraagstuk.

Evanne Novak is de vaste interviewer. Zij gaat tijdens de collegetour interviews, steeds een uur lang inspirerende professionals uit het werkveld ondervragen. Ze is een jong talent met een duidelijke en aantoonbare affiniteit met de Future Green City thema’s. Als jonge professional is Evanne een typisch product van deze tijd. Programmamaker, humanisticus, interviewer, dagvoorzitter en bewustwordingsprojectleider.

Tourschema:

28-11-2019 thema Mobiliteit met Walter Dresscher van ‘De Natuurlijke Stad’ op HAS Hogeschool in Den Bosch. Het verslag van deze bijeenkomst vind je terug in het online
Future Green City collegetour magazine.  

03-12-2019 thema Klimaatverandering met Kim van der Leest van ‘Het Levende Gebouw’ op Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Het verslag van deze bijeenkomst vind je terug in het online  Future Green City collegetour magazine.

28-01-2020 thema Waardevol Groen met Harry Boeschoten, programmadirecteur Groene Metropool Stadsbosbeheer op Aeres Hogeschool in Almere. Zie intervieuw Harry Boeschoten.

25-03-2020 thema Urban Landscape op Hanze Hogeschool in Groningen (geannuleerd).

Najaar 2020 thema Groen Blauwe Netwerken met Joris Voeten (Roofschapes) op TU in Delft.

12-11-2020 thema Cicieltechniek & Groen met Joris Voeten (Roofschapes) op RDM campus in Rotterdam.

Future Green City collegetour wordt georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met Vereniging Stadswerk. Van de eerste editie 2018 is een digitaal magazine verschenen met tal van interessante artikelen van de hoofdgasten. Dit magazine kunt u hier teruglezen.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten