Opdrachtgevers:

Programma Regiotour

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Richtingaanwijzer

Samen succesvol ondernemen voor een klimaatbestendige toekomst!

 

Inspiratie voor een toekomstbestendige koers 
Meten en vergelijken van bedrijfsprestaties 
Mini-college ‘discussies bij een (RAW) raamovereenkomst’
Wat moet u weten over de cao, het jaarurenmodel en de Wet Arbeidsmarkt in Balans?
Het Levende Gebouw  

 

Inspiratie voor een toekomstbestendige koers
presentatie Mirjam Bani, econoom Nederlandse woningmarkt bij ING, expert de circulaire economie.

Mirjam Bani van het ING Economisch Bureau bespreekt de stand van de Nederlandse economie en de economische vooruitzichten. Onzekerheden rondom de handelsoorlog tussen China en de VS, de Brexit en invloeden van de lage rentestanden en de krapte op de arbeidsmarkt komen hierbij bod. Ze staat uitgebreider stil bij de woningmarkt: wat zijn belangrijke ontwikkelingen en vooruitzichten? En wat betekenen de klimaatdoelstellingen voor de gebouwde omgeving? U krijgt stof tot nadenken over hoe uw speelveld in de toekomst kan veranderen. Deze presentatie kan u helpen bij het bepalen van een toekomstbestendige koers.


Workshopprogramma


Meten en vergelijken van bedrijfsprestaties 
Marc Wichman, adviseur VHG Ondernemershelpdesk

Deelname aan deze workshop geeft u inzicht in relevante branchestatistieken en bedrijfsprestaties van branchegenoten. Ook komt u te weten hoe u uw eigen bedrijfsprestaties kunt meten en beoordelen. Op een interactieve wijze leert u van Marc Wichman hoe u zelf achterhaalt hoe uw bedrijf presteert op het gebied van omzet, kosten en winst. Zo kunt u actie- en verbeterpunten benoemen om bijvoorbeeld uw winstgevendheid te bevorderen.

Mini-college ‘discussies bij een (RAW) raamovereenkomst’
Joost Haest advocaat bouw- en aanbestedingsrecht bij Severijn Hulshof advocaten en kennispartner van de VHG-Ondernemershelpdesk

Werkt u met (RAW) raamovereenkomsten? Dan mag u dit mini-college niet missen. De (RAW) raamovereenkomst is binnen de groenbranche en openbare ruimte een veelgebruikte en nuttige contractvom, maar leidt in de praktijk ook tot vragen en (juridische) discussies.
Onder leiding van mr. Joost Haest bespreekt u de meest voorkomende (juridische) discussies en aansprekende praktijkproblemen. U verkrijgt daarbij juridische achtergrond in begrijpelijke taal, handige tips en ruimte om andere (juridische) actualiteiten die de groenbranche betreffen aan de orde te stellen. Uw vragen of praktijkvoorbeelden kunt u op voorhand al per e-mail inbrengen bij Richard Maaskant van VHG: r.maaskant@vhg.org.

Wat moet u weten over de cao, het jaarurenmodel en de Wet Arbeidsmarkt in Balans? 
Nagib Benamar, Beleidsadviseur Arbeidsvoorwaarden & CAO bij Branchevereniging VHG en/of Richard Maaskant, Hoofd Ondernemershelpdesk Branchevereniging VHG en Marlies Hol van Omnius Juristen BV en kennispartner van de VHG-Ondernemershelpdesk.

Heeft u medewerkers in dienst en/of bent u van plan een medewerker in dienst te nemen? Laat u dan zeker informeren over de mogelijkheden die de cao en het jaarurenmodel u bieden. Zo weet u hoe u de beschikbare arbeidscapaciteit binnen uw bedrijf correct en optimaal kunt benutten. U kunt direct uw vragen stellen aan de VHG-adviseurs.
Jurist arbeidsrecht Marlies Hol informeert u uitgebreid over de belangrijke veranderingen die de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) voor uw bedrijf inhouden. Uw vragen kunt u op voorhand al per e-mail inbrengen bij Richard Maaskant van VHG: r.maaskant@vhg.org.

Het Levende Gebouw
Kim van der Leest, groene conceptontwikkelaar en belevingsspecialist

Deze workshop is een vervolg op de presentatie die Kim hield tijdens de VHG Kennisbijeenkomsten Het Levende Gebouw van de afgelopen maanden. Daar stonden vooral de ontwikkelingen van groene gebouwen en de betekenis voor de bedrijfsvoering en kansen voor groenprofessionals centraal.
Tijdens deze workshop worden de ontwikkelingen vertaald naar de praktijk. Na een korte introductie over het integrale concept gaat u aan de slag met het vergroenen van een project naar keuze. Een eigen project bijvoorbeeld. Aan de hand van de 19 meerwaarden van Het Levende Gebouw ontdekt u tijdens deze workshop waar nog aanvullingen mogelijk zijn. Neemt u beeldmateriaal mee van een eigen project, dan graag op A3-formaat.

 

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten