Opdrachtgevers:

Interieurbeplanting van het JaarInterieurbeplanting van het Jaar

... dé landelijke competitie voor het beste interieurbeplantingsproject 

 

 

 

 

Landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar 2019

De wedstrijd Interieurbeplanting van het Jaar 2019 beleeft dit jaar zijn 4e editie.
Drie interieurbeplanters zijn met hun project genomineerd in de landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar. De vakjury kiest uit deze inzendingen de uiteindelijke winnaar van 2019. De landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar (IvhJ) laat de grote toegevoegde waarde van binnengroen zien en zet daarmee interieurbeplanting op de agenda.

De jury is onder de indruk van de inzendingen. Deze genomineerde projecten zijn volgens hen stuk voor stuk inspirerende voorbeelden van interieurbeplanting. Ze laten zien dat groen in gebouwen op hele verschillende manieren waarde toevoegt: innovatie, functionaliteit, beleving. En groen dat in totaal verschillende omgevingen kan worden toegepast: kantoor, abdij en hotel.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden in februari 2019 tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Genomineerden

 
CIC Rotterdam in Rotterdam, Green Fortune Nederland BV

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Abdij Koningshoeven in Berkel Enschot, Green Care Interieurbeplanting 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Hotel Jakarta in Amsterdam, Copijn Groenaanleg en beheer 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

De winnaars IvhJ 
Winnaar Interieurbeplanting van het Jaar 2018
Winnaar Interieurbeplanting van het Jaar 2017
Winnaar Interieurbeplanting van het Jaar 2016

 

 

Winnaar Interieurbeplanting van het Jaar 2018


Aedes Real Estate/Hyatt Regency Spinoza in Amsterdam door Sempergreen Vertical Systems
Integraliteit is hier het kernwoord: in de synergie binnen het designteam, de totaalvisie op duurzaamheid en in het complete denken waar een maatschappelijke taak is opgepakt door binnen- en buitengroen te integreren. Deze projectontwikkelaar heeft visie en werkt met partijen die zijn visie kunnen verwezenlijken. Sempergreen Vertical Systems is gekozen als een gespecialiseerde leverancier en zeer ervaren interieurbeplanter. De samenwerking heeft tot een prachtig resultaat geleid, zowel bij oplevering alsook voor de komende jaren. De interieurbeplanting en de groene wand zijn een essentieel onderdeel van de beoogde duurzame kwaliteit. De wand straalt huiselijke gastvrijheid uit en is – in de woorden van de hoteleigenaar – een echte blikvanger en ‘conversation starter’: ideaal voor in een hotellobby. De vitale wand is in alle opzichten zeer goed doordacht en het beheer ervan is tot een hoog niveau doorontwikkeld. Dit is goed voor de klant en een inspirerend voorbeeld voor de branche. Deze inzending is qua proces en product een voorbeeld voor iedereen die met groen bezig is: de wand toont aan dat integraal groen heel veel meer is dan alleen decoratie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Winnaar Interieurbeplanting van het Jaar 2017

De samenwerking tussen opdrachtgever, binnenhuisarchitect en groenondernemer leidt tot een hippe groene werkplek in een oude fabriekshal op een non-locatie. De drie groene kassen, de innovatieve, duurzame watervoorziening en de ruimte voor het experiment in het gehele groenproject maken het een prachtig voorbeeld van interieurbeplanting 2.0. Zeker als je beseft hoe groot de uitdaging is om zulke hoge beplanting vanaf zo’n lastige ondergrond te laten groeien. "Als binnengroen hier kan, kan het overal", concludeert een jurylid. Dit project is zeer inspirerend en vormt een stimulans voor een gedurfde groene inrichting van alle gebouwen die nu en in de toekomst om een herbestemming vragen!

Joolz in Amsterdam door GrownDownTown, Philip van Traa
 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Winnaar Interieurbeplanting van het Jaar 2016

Op donderdag 21 januari 2016 heeft Zuidkoop b.v. de eerste editie van de wedstrijd Interieurbeplanting van het Jaar 2016 gewonnen met het project Bibliotheek Schiedam. Wethouder John Nederstigt van gemeente Haarlemmermeer reikte de prijs uit aan Dennis Zuijdgeest, tijdens de feestelijke afsluiting van het congres Buildin’Green in 2016.
 

 

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten