Opdrachtgevers:

Interieurbeplanting van het JaarInterieurbeplanting van het Jaar

... dé landelijke competitie voor het beste interieurbeplantingsproject 

 

 

 

 

Landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar 2019

De landelijke competitie Interieurbeplanting van het Jaar (IvhJ) is gesloten! 

De wedstrijd stimuleert het vakmanschap, inspireert de groensector en toont particuliere, zakelijke en publieke opdrachtgevers met mooiste, technisch goed aangelegde en uitstekend onderhouden interieurgroen.

Jurering en uitreiking
De wedstrijd heeft twee rondes: in november maakt de vakjury uit de inzendingen een voorselectie en bezoekt deze projecten in december om na een grondige beoordeling tot de nominaties en de uiteindelijke winnaar te komen. Alle bezochte projecten maken kans op een nominatie en genomineerden dingen mee naar het predicaat Interieurbeplanting van het Jaar 2019. Het tijdstip van de feestelijke prijsuitreiking wordt nog bekend gemaakt.

Criteria
De jury let bij de inzendingen op alle aspecten die een interieurproject tot een winnaar maken: het idee en ontwerp, beplantingskeuze, de samenhang in (technische en groene) realisatie, functionaliteit en omgeving, het onderhoud, de algehele uitstraling en ook de interactie tussen opdrachtgever.

Gratis publiciteit
Dankzij de uitgebreide publiciteitscampagne vanuit VHG besteden de media veel aandacht aan deze bijzondere wedstrijd. De IvhJ-wedstrijd brengt binnengroen onder de aandacht van particuliere, zakelijke en publieke opdrachtgevers. Uw naamsbekendheid als (genomineerd) bedrijf neemt toe, maar ook de aandacht voor de sector interieurbeplanting in het algemeen.

De winnaars IvhJ
Met de groene Bibliotheek van Schiedam in 2016 het innovatieve groenproject bij Joolz in 2017 en de groene hotellobby van het Hyatt Regency Spinoza als voorgangers daagt het platform Interieurbeplanters van de VHG collega- interieurbeplanters uit om deze eerdere winnaars te evenaren of zelfs te overtreffen.

Praktische informatie
Bekijk hier de inschrijfprocedure en de beoordelingscriteria.

Uw inschrijving dient te worden voorzien van foto’s, een beschrijving van de opdracht inclusief ontwerp en eventueel het beplantingsplan. Deze documenten kunt u mailen aan ivhj@vhg.org met vermelding van uw bedrijfsnaam. In verband met de grootte van de bestanden is het verstandig daar WeTransfer voor te gebruiken. De eerste beoordeling door de jury vindt plaats aan de hand van de ingestuurde documenten.

 

Inschrijfformulier Interieurbeplanting van het Jaar 2019

 

Winnaar Interieurbeplanting van het Jaar 2018
Genomineerden projecten Interieurbeplanting van het Jaar 2018
Winnaar Interieurbeplanting van het Jaar 2017
Winnaar Interieurbeplanting van het Jaar 2016

 

 

Winnaar Interieurbeplanting van het Jaar 2018


Aedes Real Estate/Hyatt Regency Spinoza in Amsterdam door Sempergreen Vertical Systems
Integraliteit is hier het kernwoord: in de synergie binnen het designteam, de totaalvisie op duurzaamheid en in het complete denken waar een maatschappelijke taak is opgepakt door binnen- en buitengroen te integreren. Deze projectontwikkelaar heeft visie en werkt met partijen die zijn visie kunnen verwezenlijken. Sempergreen Vertical Systems is gekozen als een gespecialiseerde leverancier en zeer ervaren interieurbeplanter. De samenwerking heeft tot een prachtig resultaat geleid, zowel bij oplevering alsook voor de komende jaren. De interieurbeplanting en de groene wand zijn een essentieel onderdeel van de beoogde duurzame kwaliteit. De wand straalt huiselijke gastvrijheid uit en is – in de woorden van de hoteleigenaar – een echte blikvanger en ‘conversation starter’: ideaal voor in een hotellobby. De vitale wand is in alle opzichten zeer goed doordacht en het beheer ervan is tot een hoog niveau doorontwikkeld. Dit is goed voor de klant en een inspirerend voorbeeld voor de branche. Deze inzending is qua proces en product een voorbeeld voor iedereen die met groen bezig is: de wand toont aan dat integraal groen heel veel meer is dan alleen decoratie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genomineerden projecten Interieurbeplanting van het Jaar 2018


Workbrands in Eindhoven door Interieurbeplanting De Klerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Campus 013 in Tilburg door Copijn Groenaanleg en Beheer

 

 

 

  

 

  

  

 

 

 

Erasmus MC in Rotterdam door Van der Tol b.v.

  

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Winnaar Interieurbeplanting van het Jaar 2017

De samenwerking tussen opdrachtgever, binnenhuisarchitect en groenondernemer leidt tot een hippe groene werkplek in een oude fabriekshal op een non-locatie. De drie groene kassen, de innovatieve, duurzame watervoorziening en de ruimte voor het experiment in het gehele groenproject maken het een prachtig voorbeeld van interieurbeplanting 2.0. Zeker als je beseft hoe groot de uitdaging is om zulke hoge beplanting vanaf zo’n lastige ondergrond te laten groeien. "Als binnengroen hier kan, kan het overal", concludeert een jurylid. Dit project is zeer inspirerend en vormt een stimulans voor een gedurfde groene inrichting van alle gebouwen die nu en in de toekomst om een herbestemming vragen!

Joolz in Amsterdam door GrownDownTown, Philip van Traa

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winnaar Interieurbeplanting van het Jaar 2016

Op donderdag 21 januari 2016 heeft Zuidkoop b.v. de eerste editie van de wedstrijd Interieurbeplanting van het Jaar 2016 gewonnen met het project Bibliotheek Schiedam. Wethouder John Nederstigt van gemeente Haarlemmermeer reikte de prijs uit aan Dennis Zuijdgeest, tijdens de feestelijke afsluiting van het congres Buildin’Green in 2016.
 

 

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten