Opdrachtgevers:

Position Paper Dak- en Gevelbegroeners

Position Paper Dak- en Gevelbegroeners

Overheden kunnen maatschappelijke en duurzaamheidsdoelen behalen, wanneer ze de effecten van groene daken en gevels meer zouden benutten. Om hen daarvan te overtuigen heeft Branchevereniging VHG een position paper opgesteld. Het is bedoeld voor beleidsmakers in de publieke sector.

Er ligt er een enorme potentie om steden aantrekkelijker, veiliger en duurzamer te maken met groene daken en gevels. ‘Groene daken zijn nog altijd niet standaard in Nederland, terwijl de maatschappelijke en economische voordelen groter zijn dan de bouw- en onderhoudskosten’, zo meldt het position paper. Ook kunnen groene daken en gevels bijdragen aan het realiseren van europese en nationale doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Overheden spelen hierin een belangrijke rol.

In het document zijn de belangrijkste effecten van groene daken en gevels op een rij gezet. Denk aan waterberging, vermindering van fijnstof en hittestress, meervoudig ruimtegebruik, energie- en kostbesparing, meer sociale cohesie en veiligheid en betere gezondheid. Elk effect wordt zo concreet mogelijk toegelicht, met voorbeelden van onderzoeksresultaten. Daarnaast worden er concrete aanbevelingen gedaan richting beleidsmakers.

VHG gaat het position paper in eerste instantie inzetten in de lobbyactiviteiten richting beleidsmakers bij rijksoverheid, gemeenten en waterschappen. Vervolgens zullen ook opdrachtgevers in de bouwkolom ermee worden benaderd.

Voor meer informatie klik hier.

Terug naar het overzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten