Opdrachtgevers:

Into Green

Into Green

Planten in huis, op kantoor, in de klas of in de zorg dragen actief bij aan onze gezondheid, ons welbevinden en ons concentratievermogen. Hierdoor worden we niet alleen gezonder en gelukkiger, maar worden er ook kosten bespaard. Denk aan ziekteverzuim, leerprestaties, gedragsproblemen, luchtfiltering of medicijngebruik. Binnen de branche is dit bekend maar hoe breng je deze kennis naar een breder publiek?

On- en offline
Into Green is een initiatief van brancheverenigingen VGB en VHG met als doel deze kennis over groen en hoe dit bijdraagt aan welzijn, gezondheid en geluk breed onder de aandacht te brengen. Into Green ontwikkelt online en offline activiteiten. Het online magazine is opgezet om mensen te inspireren en kennis te vertalen naar begrijpbare artikelen en cases. Groen wordt niet alleen vanuit ‘sfeer’ benaderd maar ook vanuit het gezondheidsaspect. Onze ambitie is om steeds nieuwe groepen te informeren en te interesseren voor het onderwerp. Denk aan architecten, HRM managers, MVO experts maar ook stylisten en mensen die werken in de sectoren zorg en onderwijs. De website is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Productschap Tuinbouw.

Ook offline ambiëren we om de ontmoeting van nieuwe doelgroepen met de mogelijkheden en eigenschappen van groen te faciliteren. Groen wordt nog te vaak gezien als extra, en niet als wezenlijk onderdeel van menselijk welbevinden. Voorbeelden hiervan zijn het jaarlijkse Buildin'green congres of onze begeleiding van de crowdfundcampagne van de groene wanden bij montessorischool Floriande.

Kijk voor meer informatie op de website van Into Green.

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten