Opdrachtgevers:

Helga van Leur over Klimaatadaptatie: 'hoog tijd voor actie'

Helga van Leur over Klimaatadaptatie: 'hoog tijd voor actie'

Helga van Leur over Klimaatadaptatie: 'hoog tijd voor actie'

Helga van Leur over klimaatadaptatie: ‘hoog tijd voor actie’

Maandag 25 november 2019 organiseerden Branchevereniging VHG en Samen FIKS een inspirerende bijeenkomst over klimaatadaptatie op een zeer passende locatie, namelijk de Energiecampus in Leeuwarden. Samen met overheid, bedrijfsleven, onderwijs en natuurorganisaties werd gesproken over klimaatadaptatie en hoe we deze grote opgave oppakken. Weervrouw Helga van Leur praatte alle aanwezigen bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van hitte, droogte, wateroverlast en de stijging van de zeespiegel. Lees meer

De kosten voor klimaatverstoring dreigen op te lopen naar ruim 70 miljard euro in 2050. De realiteit is dat we samen vooruit moeten om de klimaatverstoring aan te pakken en hier preventief mee om te gaan. Helga van Leur inspireerde de aanwezigen door een kijkje te geven vanuit verschillende invalshoeken. De grote boodschap uit haar verhaal is dat het hoog tijd is om actie te ondernemen en netwerken te verbreden, want samen weten en kunnen we meer en staan we sterker.

Praktijk
Het publiek werd meegenomen in praktische voorbeelden, die gelijk toepasbaar zijn voor iedereen. De bekendste tuinman van Nederland, Lodewijk Hoekstra gaf een toelichting op de methodiek waarmee op een laagdrempelige wijze duurzaamheid kan worden beoordeeld en geïntegreerd in de ontwerp-, uitvoerings- en beheerfase. Als laatste vertelde Robert Jan Fontein van Provincie Overijssel over het programma Natuur voor elkaar! Een inspirerend voorbeeld van hoe de provincie samen met partners vormgeeft aan beleven, benutten en beschermen van natuur, ook in de stad.

Gezamenlijke aanpak
Aan het einde van het programma overhandigde Branchevereniging VHG de handboeken De Levende Tuin en Het Levende Gebouw aan Martijn Rienstra van Provincie Fryslân. Met deze overhandiging onderstreept de provincie nogmaals het belang van een gezamenlijke aanpak van de klimaatadaptatie. In 2020 wordt er een vervolg gegeven aan deze bijeenkomst. Op dat moment heeft de overheid klimaatonderzoeken en stresstesten afgerond. Deze resultaten worden besproken en zetten we daarmee gezamenlijk stappen voor een betere toekomst voor iedereen!

Terug naar het overzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten