Opdrachtgevers:

Nieuw lesmateriaal dak- en gevelgroen

Nieuw lesmateriaal dak- en gevelgroen

Op 22 september vond in Houten de aftrap plaats voor het project 'Dak- en gevelgroen in de 21e eeuw'. In dit project maken bedrijfsleven en onderwijs samen nieuw lesmateriaal voor het keuzedeel ‘Dak en gevelbegroening’. Dak- en gevelgroen kan een bijdrage leveren aan het oplossen van de gevolgen van klimaatverandering. Dit vraagt om innovatief onderwijs.

Dak- en gevelgroen kan regenwater bufferen en de effecten van opwarming van bebouwde omgeving tegengaan.

Innovatief onderwijs
De uitdagingen van de 21e eeuw vragen om innovatief onderwijs voor vakmensen. Het vraagt ook om een manier van lesgeven die op de student van de toekomst gericht is, bijvoorbeeld door meer gebruik te maken van gastlessen uit het bedrijfsleven en training-on-the-job, afgewisseld met snelle feedback via apps. De online lesmodule voor het onderwijs komt beschikbaar via wikiwijs leermiddelenplein.

Samenwerking
Het kernteam (Henk Kruijt – Wellantcollege Houten en Eric Soer – Groenhorst MBO Velp) is trots dat het is gelukt om een evenwichtige en brede vertegenwoordiging aan tafel te krijgen vanuit de sector dak- en gevelbegroening. De deelnemende bedrijven zijn: De Dakdokters Amsterdam, Bureau Groenadvies Amersfoort, Groendak Scherpenzeel, Optigroen Amersfoort, Van der Tol Utrecht en de Branchevereniging VHG uit Houten.

De scholen zijn: Hogeschool Van Hall Larenstein Leeuwarden, Nordwin College Leeuwarden, Wellantcollege Houten, Aeres Hogeschool Almere en Groenhorst MBO Velp.

Het enthousiasme van de deelnemende partijen is groot, en de drive om aantrekkelijk en kwalitatief materiaal af te leveren, was tijdens de bijeenkomst merkbaar aanwezig. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het ministerie van Economische Zaken, via het KennisCentrum Natuur en Leefomgeving (KCNL).

Terug naar het overzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten