Opdrachtgevers:

Publicaties

Rapport 'Plantkampioen luchtzuivering binnenruimtes'

Wageningen Universiteit en Research heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar het werkingsmechanisme van luchtzuivering door planten. Vervolgens hebben ze een deel van bestaande plantassortiment getoetst. Dit levert hele interessante resultaten op. Zie hier de link naar het eindrapport en hier een link naar het overzichtelijke artikel over dit onderzoek op Into Green.
 

Plants at Work

Plants at Work is een uitgave van Branchevereniging VHG. Dit boek laat de ruime toepassingsmogelijkheden zien van planten in gebouwen. Er wordt ingegaan op de vraag waarom je planten in gebouwen zou willen toepassen, hoe je dat zou kunnen aanpakken en welke effecten je er mee kunt bereiken. Daarbij ligt het accent op de combinatie plant-pot in bestaande gebouwen. 

Op de website kunt u de uitgave van 75 pagina’s bestellen (de kosten bedragen
€ 8,95 voor leden en € 14,50 voor niet-leden). Mocht u informatie wensen over dit onderwerp, dan kunt u contact opnemen met Marc Custers,
telefoon 085-330 77 00 of e-mail m.custers@vhg.org.

 

Groen in Gebouwen

De publicatie Groen in Gebouwen is een SBR publicatie die is gemaakt in samenwerking met VHG. De publicatie heeft als doel het aanleveren van basiskennis voor architecten en andere ontwerpers/adviseurs om te kunnen komen tot een integrale aanpak voor ontwerpen met planten in gebouwen. Hiervoor is actuele informatie verzameld en toegankelijk gemaakt. De publicatie is te bestellen bij SBR, www.sbr.nl

 

Dak- en Gevelgroen

Deze brochure geeft informatie over dak- en gevelgroen, zoveel mogelijk gebasserd op harde cijfers uit onderzoek en ervaringen van professionals. De informatie in deze brochure is bestemd voor mensen die over dak- en gevelgroen communiceren (beleidsmedewerkers, woningbouwverenigingen, ondernemers, architecten en bouwbedrijven). Een ander onderwerp dat in deze brochure vrij uitvoerig wordt behandeld is welke beplanting het meest geschikt is voor dak- en gevelgroen.

Groen boven Alles

Heeft u interesse in deze publicatie? Neem dan contact met ons op voor een gratis exemplaar.

Position Paper Dak- en Gevelbegroeners

In het document zijn de belangrijkste effecten van groene daken en gevels op een rij gezet. Denk aan waterberging, vermindering van fijnstof en hittestress, meervoudig ruimtegebruik, energie- en kostbesparing, meer sociale cohesie en veiligheid en betere gezondheid. Elk effect wordt zo concreet mogelijk toegelicht, met voorbeelden van onderzoeksresultaten. Daarnaast worden er concrete aanbevelingen gedaan richting beleidsmakers.

Beroepenclip Dak- en Gevelbegroeners

Het aanleggen en onderhouden van groene daken en gevels vraagt bijzondere vakkennis en vaardigheden. De bij VHG aangesloten bedrijven zijn experts. Dit filmpje geeft u een indruk van het vak dak- en gevelbegroener in de praktijk.

Nederland moet vergroenen!

Door steeds minder groen kampt Nederland met steeds meer wateroverlast. Wanneer we niet ingrijpen, zal Nederland meer last ondervinden van de waterpieken. Bekijk hier het VHG-videojournaal.

De baten van groen in euro's

Filmpje over het gebruik van de TEEB-stadtool.

 

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten