Boomproject van het Jaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Boomproject van het Jaar

 ... dé landelijke competitie voor het beste boomproject

 

Branchevereniging VHG organiseert de landelijke competitie Boomproject van het Jaar (BvhJ). De wedstrijd brengt de beste projecten onder de aandacht van de particuliere en zakelijke markt. De winnaar krijgt met zijn of haar inzending landelijke bekendheid.

 

Winnaar Boomproject van het Jaar 2018

Pius Floris Boomverzorging


Foto: Fred Roest

 

 

 

 

  

 

 

 

 

De historische grensboom op het terrein van Trade Port Noord in Venlo is het winnende project in de landelijke competitie Boomproject van het Jaar 2018 (BvhJ). De historische linde verbindt natuur, kunst en bedrijvigheid.

Eindoordeel vakjury
In het juryrapport stelt de vakjury dat dit project van Pius Floris Boomverzorging gaat over de imposante en vakkundige verplaatsing van één monumentale, circa 200 jaar oude lindeboom, die in het landelijke register van de Bomenstichting staat en op de gemeentelijke lijst van monumentale bomen. Maar er gaat veel meer achter deze boom schuil. De linde staat symbool voor de totale duurzame gebiedsontwikkeling, waar de natuur leidend is: bedrijventerreinen worden zorgvuldig in de bestaande en nieuwe natuur ingepast, in plaats van andersom.

Winnaar Boomproject van het Jaar 2017
Winnaar Boomproject van het Jaar 2016


 

Winnaar Boomproject van het Jaar 2017

Maanplein in het Maankwartier Heerlen, TGS – Tree Ground Solutions
De BvhJ-vakjury heeft het project Maanplein van Tree Ground Solutions uitgeroepen tot Boomproject van het Jaar 2017. De uitreiking vond vandaag plaats in de Utrechtse Jaarbeurs, tijdens de Dag van de Openbare Ruimte. De jury is onder de indruk van de impact van dit project en de uitstekende low-tech realisatie: “Deze bomen maken de nieuwbouw van het plein meteen vertrouwd en versterken de complete cultuuromslag van het tot voor kort nog verloederde stationsgebied in Heerlen.” Deze spannende nationale wedstrijd wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en brengt het vakwerk van boomspecialist breed onder de aandacht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Winnaar Boomproject van het Jaar 2016

BTL Bomendienst wint Boomproject van het Jaar 2016 met Pannekoekendijk Zwolle
Met de groene herinrichting van de Pannekoekendijk heeft BTL Bomendienst de landelijke competitie Boomproject van het Jaar 2016 gewonnen.
De jury concludeert in het juryrapport: “Dit boomproject draagt met het prettige groen bij aan de beeldkwaliteit van het gebied. Sterk in dit project zijn de vele extra bomen in het ontwerp en de mooie aansluiting bij de omgeving. De zorgvuldigheid waarmee de oorspronkelijke, historische beplanting is gehandhaafd in het geheel verdient navolging, evenals de monitoring van de ‘groene ruimte’ tijdens civiele bouwprocessen door BTL Bomendienst. De schijnbaar noodzakelijke en gedurfde beplantingsperiode heeft een hoge publiciteitswaarde en zet de beroepsgroep aan tot vakinhoudelijke discussies.”

 

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten