Opdrachtgevers:

Boomproject van het Jaar 2018

 

De wedstrijd Boomproject van het Jaar 2018 beleeft dit jaar zijn derde editie. De eerste twee rondes hebben laten zien dat geslaagde boomprojecten echt teamwerk van boomspecialisten, opdrachtgevers, aannemers en kwekers is. Dankzij de publiciteit rond de wedstrijd krijgen opdrachtgevers extra waardering voor dit veelzijdige vakmanschap. Dit draagt bij aan meer aandacht en budget voor goed ontworpen, aangelegde en onderhouden stads- en buitengroen.

Meedoen aan de competitie?
Branchevereniging VHG daagt alle Nederlandse vakgenoten uit hun mooiste boomprojecten in te sturen. Is uw boomproject een inspiratiebron voor uw vakcollega’s? Zijn er innovatieve technieken toegepast die breder bekend mogen worden? Bent u trots op de soepele samenwerking binnen het projectteam? Zijn er opvallende duurzame of maatschappelijke keuzes gemaakt die het project onderscheiden?

We nodigen u van harte uit om deze kennis te delen door uw project in te sturen voor de komende wedstrijd. Van donderdag 17 mei tot en met vrijdag 15 juni kunt u zich via onderstaand formulier inschrijven. Lees hier meer over de inschrijvingsprocedure voor de ingestuurde projecten.

We zien uit naar uw inzending! De vakjury beoordeelt de inzendingen en bezoekt de aansprekende projecten om de winnaar van 2018 te kiezen.

 

Uw inschrijving dient te worden voorzien van foto’s, een beschrijving van de opdracht inclusief ontwerp, technische werktekeningen en eventueel het beplantingsplan. Deze documenten kunt u mailen aan bvhj@vhg.org met vermelding van uw bedrijfsnaam. In verband met de grootte van de bestanden is het verstandig daar WeTransfer voor te gebruiken. De eerste beoordeling door de jury vindt plaats aan de hand van de ingestuurde documenten.

 

 1. Invoervelden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Gegevens bedrijf

 1. Bedrijfsnaam *
 2. Contactpersoon *
 3. Adresgegevens *
 4. Postcode *
 5. Plaats *
 6. Telefoonnummer *
 7. Mobiele telefoonnummer *
 8. E-mail *
 9. Datum aanplanting *
 10. Indicatie kosten van het project *
 11. Afmetingen van het project *
 12.  

Gegevens ontwerper - invullen als dit van toepassing is

 1. Naam ontwerper - indien van toepassing
 2. Contactpersoon
 3. Adres
 4. Postcode
 5. Woonplaats
 6. Telefoonnummer
 7. Mobiele telefoonnummer
 8. Ontwerp downloaden *
 9. Indien u een beplantingsplan heeft

Gegevens projecteigenaar

 1. Bedrijfsnaam *
 2. Contactpersoon *
 3. Adresgegevens *
 4. Postcode *
 5. Plaats *
 6. Telefoonnummer *
 7. Mobiele telefoonnummer *
 8. E-mail *

 

Winnaar Boomproject van het Jaar 2017

 

Maanplein Tree Ground Solutions VHG

De BvhJ-vakjury heeft het project Maanplein van Tree Ground Solutions uitgeroepen tot Boomproject van het Jaar 2017. De uitreiking vond vandaag plaats in de Utrechtse Jaarbeurs, tijdens de Dag van de Openbare Ruimte. De jury is onder de indruk van de impact van dit project en de uitstekende low-tech realisatie: “Deze bomen maken de nieuwbouw van het plein meteen vertrouwd en versterken de complete cultuuromslag van het tot voor kort nog verloederde stationsgebied in Heerlen.” Deze spannende nationale wedstrijd wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en brengt het vakwerk van boomspecialist breed onder de aandacht.

 

Genomineerden Boomproject van het Jaar 2017
De vakjury heeft de volgende inzendingen genomineerd:

Bomencarré Centrumeiland IJburg, Nationale Bomenbank BV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Witte Lint, N348 tussen Zutphen en Eefde, Boomkwekerij Udenhout


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Het Maanplein in het Maankwartier Heerlen, TGS – Tree Ground Solutions 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elk project is beoordeeld op vooraf vastgestelde punten: innovatie en originaliteit, architectuur (ontwerp, beeldkwaliteit, gebruikswaarde, materiaalgebruik, functionaliteit), beplanting (duurzaamheid, bijdrage ecosysteem, soortkeuze). Uiteraard moet ook het vakmanschap van de boomspecialist zichtbaar zijn in de totale kwaliteit van de aanleg en het onderhoud. Omdat boomprojecten vaak tot stand komen dankzij intensieve samenwerking van verschillende partijen is ook de onderlinge taakverdeling, de rol van de boomspecialist en relatie met onder andere de opdrachtgever, kweker en de bouwkundige aannemer beoordeeld.

Winnaar
Uit deze drie genomineerde inzendingen kiest de vakjury de winnaar: het Boomproject van het Jaar 2017. ‘Om te winnen moet je er uitspringen’, stelde een jurylid bij de nabespreking van de bezochte projecten. En dat maakt het met deze drie uiteenlopende en karakteristieke projecten uitdagend om te bepalen wie de uiteindelijke winnaar is. De prijsuitreiking vindt plaats in september, tijdens de Dag van de Openbare Ruimte. De drie genomineerde projecten worden dan ook uitgebreid gepresenteerd.

Deze landelijke wedstrijd zet het vak van boomspecialist in de schijnwerpers. Dankzij hun vakmanschap draagt deze groep professionals met duurzaam en gezichtsbepalend groen in de openbare ruimte bij aan de kwaliteit van leven van de gebruikers.


 

 

Pannekoekendijk van BTL Bomendienst Winnaar VHG Boomproject van het Jaar 2016

Met de groene herinrichting van de Pannekoekendijk heeft BTL Bomendienst in 2016 de landelijke competitie gewonnen. De jury concludeerde in het juryrapport: “Dit boomproject draagt met het prettige groen bij aan de beeldkwaliteit van het gebied. Sterk in dit project zijn de vele extra bomen in het ontwerp en de mooie aansluiting bij de omgeving. De zorgvuldigheid waarmee de oorspronkelijke, historische beplanting is gehandhaafd in het geheel verdient navolging, evenals de monitoring van de ‘groene ruimte’ tijdens civiele bouwprocessen door BTL Bomendienst. De schijnbaar noodzakelijke en gedurfde beplantingsperiode heeft een hoge publiciteitswaarde en zet de beroepsgroep aan tot vakinhoudelijke discussies.”

 

 

 

 

 

 

  

 

Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten