Opdrachtgevers:

Inzamelactie taxussnoeisel ‘Hoveniers snoeien voor leven’

Inzamelactie taxussnoeisel ‘Hoveniers snoeien voor leven’

Inzamelactie taxussnoeisel  ‘Hoveniers snoeien voor leven’

Wijzigingen taxusactie 2018
(VHG Nieuwsbrief 31 mei 2018)

De komende maanden is het weer tijd om taxushagen (Taxus Baccata) te snoeien en het snoeisel in te zamelen voor het goede doel. De éénjarige taxustwijgjes worden gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestanddeel van de chemotherapie. Branchevereniging VHG verbindt zich sinds vorig jaar niet meer aan één organisatie waar u het snoeisel kunt aanbieden. U mag daar zelf een keuze in maken. Dit jaar is er een wijziging in de deelnemende inzamelorganisaties.

Van Taxus voor Hoop (voorheen ‘Vergroot de Hoop’) ontvingen wij het bericht dat zij dit jaar geen inzameling op gemeentelijke inzamelpunten doen. Deze organisatie werkt aan certificering om te kunnen voldoen aan de eis van de farmaceutische industrie tot vermelding van herkomst van het snoeisel.

Taxustaxi
U kunt uw snoeisel dit jaar wel aanbieden bij de inzamelpunten van de ‘Taxustaxi’. Kijk voor het dichtstbijzijnde inzamelpunt op www.taxustaxi.nl. Snoeisel is bij de stichting aan te bieden vanaf één volle kruiwagen of half gevulde Taxus Taxi Tas.

---

Onder het motto ‘VHG-Hoveniers snoeien voor leven’ vindt in de maanden juni, juli en augustus weer de inzamelactie taxussnoeisel plaats. Op diverse punten in Nederland kan dan taxussnoeisel worden ingeleverd. Dit snoeisel bevat een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee men tijdens chemotherapie kanker bestrijdt. Ook u als hovenier kunt meedoen aan deze actie. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor één chemotherapiebehandeling.

Bent u inzetbaar voor snoeiwerk bij particulieren of op begraafplaatsen en bedrijventerreinen? Wilt u snoeisel doneren of kunt u fungeren als inzamelplaats voor snoeisel in uw gemeente? Meld u dan aan als deelnemer, bijvoorbeeld bij de 'Taxustaxi'.

Ook andere organisaties die zich bezighouden met het inzamelen van taxussnoeisel en de financiële afhandeling daarvan dragen wij een warm hart toe. U bent vrij in de keuze van de partner hiervoor. Ook mag u zelf bepalen aan welk goed doel u de opbrengst schenkt, mits dit maar verband houdt met de strijd tegen kanker.

Communicatietoolkit
VHG ondersteunt u met praktische informatie over de actie en promotiemateriaal waarmee u lokaal en regionaal publiciteit voor uw bedrijf kunt genereren.

Promotiemateriaal
Voorbeeldbrief aan klanten op template
Voorbeeldpersbericht op template
Template leeg

Publiciteit
VHG organiseert  persmomenten vooraf, tijdens en aan het einde van de actie om het snoeien door professionals onder de aandacht te brengen bij de consument en zakelijke opdrachtgevers.

Doet u mee?
Vorig jaar zamelden de deelnemende VHG-hoveniers meer dan 255 kuub snoeisel in, goed voor evenzovele chemokuren. We hopen de opbrengst dit jaar te vergroten!

Terug naar het overzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten