Kennisbank

Groene schoolpleinen

Groene schoolpleinen

Jonge kinderen beter in hun vel op groen schoolplein

Jonge leerlingen (groep 4 en 5) voelen zich prettiger op een school met een groen schoolplein dan op een school met een ‘grijs’ plein. Zij vinden school leuker, hebben meer vriendjes en geven minder vaak aan gepest te worden dan hun leeftijdsgenootjes met een tegelplein.

Meer

Duurzame oplossingen

Europese Commissie publiceert rapport voor nieuwe agenda groene steden

De Europese Commissie heeft het eindrapport gepubliceerd van het nieuwe onderzoeks- en innovatieprogramma ‘Nature Based Solutions in Re-naturing the Cities’, waaraan door een expertgroep het afgelopen halfjaar intensief is gewerkt. Het nieuwe programma, dat onderdeel uitmaakt van Horizon 2020, wil de komende vijf jaar innovaties en toegepast wetenschappelijk onderzoek stimuleren in groene oplossingen in de stad.

Meer

Aanbestedingswet & de groene sector

Aanbestedingswet & de groene sector

Onze branche heeft in het openbare groen domein veel te maken met aanbesteding van opdrachten. Regelmatig ontvangen we signalen over bijvoorbeeld de verkeerde toepassing van aanbestedingsrichtlijnen en het gebrek aan communicatie tussen aanbestedende dienst en inschrijver.

Meer

Participatie in het groen

De relatie tussen de overheid, de markt en de burgers (gemeenschap) verandert. Burgerinitiatieven in de openbare ruimte worden steeds meer toegejuichtt en waar mogelijk ondersteund. In tal van steden komen wijkbewoners in actie om hun leefomgeving te vergroenen. U kunt hier meer over lezen.

Meer

Bouwen met bomen

Bouwen met bomen

De tijd dat groen decoratie was, is voorbij. We beseffen steeds meer de waarde van groen voor de kwaliteit van onze leefomgeving, de biodiversiteit en de gezondheid en het welbevinden van mensen. Bomen nemen hierbij een hele belangrijke plaats in. Zij nemen koolstofdioxide op, vangen fijnstof af, verdampen overtollig water en brengen aangename koelte tijdens warme dagen. Bomen zijn onderdeel van ons maatschappelijke kapitaal.

Meer

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten