Opdrachtgevers:

Evaluatie Aanbestedingswet

Evaluatie Aanbestedingswet

woensdag 29 april 2015

Onze branche heeft in het openbare groen domein veel te maken met aanbesteding van opdrachten. Regelmatig ontvangen we signalen over bijvoorbeeld de verkeerde toepassing van aanbestedingsrichtlijnen en het gebrek aan communicatie tussen aanbestedende dienst en inschrijver.

De huidige Aanbestedingswet, die in 2013 van kracht is geworden, is inmiddels geëvalueerd. Namens de branche zijn onze ervaringen rondom aanbestedingen bij het Ministerie van Economische Zaken en bij de politiek kenbaar gemaakt. VHG is met het oog hierop actief aan de slag gegaan met het verzamelen van input bij onze leden. Tijdens diverse rondetafelgesprekken met opdrachtgevers en opdrachtnemers is veel bruikbare informatie op tafel gekomen. Ook de Groene Poort, die in het teken van EMVI stond en waarvan u het verslag in het VHG-Magazine van april 2015 kunt lezen, leverde een goede discussie en duidelijke standpunten op.

Om u een overzicht te geven van wat we als VHG rondom dit thema gedaan hebben en welke standpunten we hebben ingebracht, leek het ons goed om alle informatie voor u te bundelen. Wellicht kunt u deze gebruiken in uw contacten. Mocht u prijs stellen op meerdere exemplaren van het EMVI-cahier of het boekje EMVI-criteria in Boombestekken, dan kunt u deze downloaden via onze website www.vhg.org/kennisbank.

Terug naar het categorie overzicht
Delen op:

Maak kennis
met de VHG Domeinen

Leden VHG

Ontdek de voordelen van het VHG-lidmaatschap. Bekijk het nieuws, de agenda, publicaties en handige tools.

Ga naar leden VHG

Zakelijke opdrachtgevers

Voor elk groenproject de juiste VHG-professional. Van ontwerp en advies tot realisatie, beheer en onderhoud.

Ga naar zakelijke opdrachtgevers

Consumenten

Uw VHG-hovenier zorgt voor meer tuinplezier. U bent verzekerd van vakmanschap, deskundig advies én garantie.

Ga naar consumenten