VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

f0aa7328-5305-4c78-b82c-73bd76946a24

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Afschaffing vrijstelling bpm op dieselbestelwagens: wat vindt u ervan?

do 04 aug 2022

Geef uw mening
Het kabinet is van plan om per 2024 de vrijstelling van bpm op dieselbestelwagens geleidelijk af te schaffen. Dat betekent dat dieselbestelwagens in de toekomst fors duurder worden. Gemiddeld zo'n 11.000 euro. Een coalitie van ondernemersorganisaties onder aanvoering van VNO-NCW en MKB Nederland is fel tegen de maatregel en betwijfelen of ondernemers nu ineens sneller voor een elektrische bestelwagen zullen kiezen. Wat vindt u? Laat het weten door deelname aan de korte vragenlijst.

De vrijstelling voor elektrische bestelwagens blijft wel van kracht. Het kabinet verwacht met deze maatregel dat ondernemers sneller zullen investeren in de aanschaf van een elektrische bestelwagen waardoor het wagenpark sneller verduurzaamd. 

Door de maatregel zal de verwachte CO2-winst lager kunnen uitvallen. Om de gedragseffecten van de maatregel op uw investeringen in uw bestelwagenpark beter in kaart te brengen, vraagt VNO NCW om uw hulp. De vragenlijst bestaat uit 8 vragen. Invullen kost ongeveer 2 minuten van uw tijd.

Naar de vragenlijst


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief