VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

bf862695-c950-4a6b-84e3-eee18fd6ceb3

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Betrokkenheid creëren door evaluatie van projecten

ma 24 apr 2023

Bij het motiveren van medewerkers zijn zaken als goede arbeidsomstandigheden, een goede sfeer en natuurlijk een passend salaris van groot belang. Maar dit zijn zogenaamde 'hygiënefactoren'. Dat wil zeggen dat ze randvoorwaardelijk zijn en de motivatie direct sterk daalt als het in het bedrijf niet op orde is.


Wat medewerkers écht motiveert zijn de volgende zaken:

  • betekenis, waarde van het werk
  • beroep op deskundigheid
  • beroep op creativiteit
  • verbondenheid met het bedrijf/team

Verbeterpunten

Als je aan medewerkers in de uitvoering vraagt wat in het bedrijf beter kan, dan zijn dit veelal aspecten die met de werkvoorbereiding te maken hebben. Daarentegen staat met stip op 1 het evalueren van projecten. Door de drukte in het bedrijf wordt hier vaak niet de tijd voor genomen, terwijl het juist veel kan opleveren. Aan de ene kant natuurlijk om mogelijke verbeterpunten in het bedrijf in beeld te brengen. Maar daarnaast ook om de betrokkenheid van de medewerkers te vergroten. Bij het evalueren van een project wordt er immers een beroep gedaan op hun creativiteit en deskundigheid. En ook draagt het even stilstaan bij het verloop en de resultaten van een project bij aan de betekenis van het werk.

Om zo'n evaluatie gestructureerd te doen, hebben wij voor onze leden een eenvoudig instrument ontwikkeld. Deze download je bij de hulpmiddelen op deze websiteVHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief