VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

b45845b1-7a54-4c10-b9bb-6a2937023996

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Doe mee aan de Bloembollenactie tijdens Het Vergeten Plantseizoen

do 07 jul 2022


Het najaar is en blijft het meest ideale moment om te planten. De planten gaan in rust en de bodem is nog relatief warm, waardoor de planten voor de winter wortelen. Wanneer het voorjaar aanbreekt kan de groei direct beginnen. Daarom organiseert NL Vergroent - waar ook VHG partner van is - weer de campagne het Vergeten Plantseizoen (1 t/m 31 oktober). Dit jaar kunt u aanhaken door deel te nemen aan de Bloembollenactie. 

Veel mensen gaan uitsluitend in het voorjaar in de tuin aan de slag, terwijl de herfst belangrijke voordelen kent. De maanden september en oktober ontwikkelen zich tegenwoordig tot nazomermaanden met zelden lange, droge periodes, die zich uitstekend lenen voor tuinieren. Des te meer reden om het 'Vergeten Plantseizoen' ook in oktober 2022 met diverse (promotionele) activiteiten en evenementen onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld door een 'Bloembollenactie' te organiseren. Want een bloeiende lente… plant je in de herfst!

Organiseer een Bloembollenactie

De actie is door de organisatie van het Vergeten Plantseizoen al voor een groot deel voor u geregeld. Hieronder zetten we de stappen kort voor u op een rijtje:

1.
Kies één actiedag in oktober 2022. Met deze actiedag brengt u het Vergeten Plantseizoen onder de aandacht. Uw actiedag wordt opgenomen in een landelijke kalender, die gezamenlijk en breed onder de aandacht wordt gebracht.
2.Zorg zelf voor een centrale plek (bijvoorbeeld een marktkraam tijdens de wekelijkse markt of een plek in het gemeentehuis) waar mensen gratis bloembollen kunnen ophalen.
3.Koop lokaal gekweekte en inheemse bloembollen (bij voorkeur biologisch) voor de actie bij een plaatselijke leverancier. Heeft u die mogelijkheid niet? Dan kan de organisatie de bloembollen voor u verzorgen.
4.Ontvang een complete, digitale toolkit met promotiemiddelen (banners, folder, waardebonnen, persbericht, advertentie en social media posts) om deze bloembollenactie zelf onder de aandacht te brengen bij uw inwoners, klanten e.d.
5.Ontvang een digitale informatiefolder over het 'Vergeten Plantseizoen' voor de inwoners van uw gemeente met verwijzing naar de website vergetenplantseizoen.nl waar heel veel informatie en tips te vinden zijn.

 Ontdek hier de volledige actie. Direct aanmelden kan via deze aanmeldlink.

Tip

Tijdens de Maand van het Vergeten Plantseizoen vindt in de week van 1 tot en met 9 oktober ook het Nationale Boomspiegelfeest plaats. Een ideale actie om dan de bloembollen te planten. 

Ga naar https://guerrillagardeners.nl/boomspiegelfeest/

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org