VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

59dcee3e-3554-485c-a6a3-e7420d68256c

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Domein- en platformmanager Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (36-40 uur)

do 17 nov 2022

Wil jij échte maatschappelijke waarde toevoegen door met ons mee te werken aan de groene transitie en het bereiken van onze ambities op dit vlak? Dan zijn we op zoek naar jou! Ben jij onze Domein- en platformmanager? 


Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) is de brancheorganisatie voor de ondernemers in het groen. Samen met onze meer dan duizend leden behartigen wij al meer dan honderd jaar hun belangen en zorgen we voor innovatieve ideeën voor een mooier, groener en duurzamer Nederland. 

Nederland vergroent in rap tempo. De leden van Koninklijke VHG geven daar dagelijks concreet invulling aan met het aanleggen en onderhouden van tuinen, de openbare ruimte, groene gevels en daken en groene binnenruimtes. Daarbij ligt veel nadruk op het vergroenen en verduurzamen van onder andere woon-, werk-, sport- en recreatieterreinen. Hierdoor leveren zij een belangrijke bijdrage aan een fijne en goed onderhouden groene buitenruimte, verkoeling van de (leef)omgeving biodiversiteit. Deze transitie vraagt om grote veranderingen in de manier waarop we onze fysieke omgeving inrichten en in de manier van samenwerken tussen de organisaties die daarin actief zijn. En daarin hebben we jouw hulp nodig. VHG vervult hierin namelijk een voortrekkersrol tussen haar leden, overheden, stakeholders en opdrachtgevers van onze leden. 

Dit doen we vanuit belangenbehartiging, het vergroten en verbeteren van de marktpositie, het ontwikkelen en delen van kennis en de beschikbaarheid van voldoende en kwalitatief goede medewerkers. We willen VHG nog slagvaardiger maken en de samenwerking met leden en stakeholders verbeteren. Binnen onze vereniging ondersteunen wij onze leden vanuit 3 domeinen: Particuliere Tuinen, Openbaar Groen en Gebouw Gebonden Groen. Daarnaast zijn er nog diverse platformen waarin leden elkaar ontmoeten en kennis en expertise uitwisselen zoals het Platform Boomspecialisten en Natuurlijk Zwemwater.

Wat ga je als Domein- en platformmanager doen en waarvoor ben je verantwoordelijk:

 1. Strategisch inrichten van de structuur, aanpak en werkwijze domeinen en platformen;
 2. Op strategisch niveau opstellen en afstemmen agenda en aanpak domeinen en platformen met leden en collega's;
 3. Vertaling naar concrete en realistische doelen en het samen met leden en collega's realiseren van de uitvoering op de domeinen en platformen.
Je werkt hierbij nauw samen met collega's zoals de beleidsadviseur domeinen en platformen, de belangenbehartiger en de directeur. Daarnaast stem je met de beleidsadviseurs die een meer inhoudelijke focus hebben op algemene thema's zoals Relatiemanagement, Onderwijs, Arbeidsmarkt, Ondernemerschap en Economie de zaken af die voor de domeinen en platformen relevant zijn.

In je functie weet je welke in- en externe ontwikkelingen van belang zijn en je weet de belangen binnen en tussen de verschillende domeinen en/of stakeholders te verbinden. Je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming van de strategie van de domeinen door gebruik te maken van de input die je met collega's in het land ophaalt bij leden, collega's, stakeholders en de markt. Daarnaast geef je samen met de beleidsadviseur domeinen uitvoering aan de doelstellingen van de domeinen. Zo ga je bijvoorbeeld met de domeinadviesgroep Gebouw Gebonden Groen aan de slag om de vergroening van gebouwen beter onder de aandacht te brengen van professionele partijen in de markt. Zo is bijvoorbeeld een onderdeel hiervan het Nationaal Dakenplan, waarin een samenwerking tussen bedrijfsleven en lokale overheid wordt nagestreefd.

Vanuit Ede zetten we ons met 14 medewerkers in voor onze leden.

Dit ben jij!

 • Een ervaren (programma)manager of strategisch adviseur die onze ambities kan vertalen naar concrete strategie, projecten en resultaten voor de domeinen. Met bijvoorbeeld ervaring op gebied van organisatie/programma inrichting, verenigingsmanagement en/of belangenbehartiging op gebied van groen, duurzaamheid en ruimtelijke ordening. Bij al deze - en vele andere - opgaven heb je voortdurend oog voor het verbinden van VHG met haar leden en stakeholders.
 • Coördineren, optimaliseren en afstemmen van projecten, processen, producten en diensten binnen de domeinen en de strategische koers van VHG. Met daarbij de concrete spin-off onder de aandacht brengen van onze leden en stakeholders;
 • Monitoren en het opstellen van rapportages over de doelen, resultaten, sturing, planning en budgettering;
 • Je hebt een scherp oog voor belangen en gevoeligheden en weet je leden en stakeholders mee te krijgen vanuit een gedeeld belang;
 • Je spreekt de taal van de ondernemers in het groen en je hebt affiniteit met relevante thema's als vergroening van de leefomgeving, duurzaamheid en arbeidsmarkt;
 • Gevoel voor de markt van ondernemers in het groen en in staat om marktkansen te vertalen naar collectieve projecten en activiteiten vanuit VHG;
 • Een teamspeler die graag samenwerkt met collega's om gezamenlijke doelen te realiseren; communicatief vaardig is in woord en geschrift; het overzicht behoudt en weet ten behoeve van prioritering acties hoofd- van bijzaken te onderscheiden;
 • HBO of WO opgeleid.

Dit kan je van ons verwachten!

 • Marktconform salaris met goede arbeidsvoorwaarden zoals een premievrij pensioen en 38 vakantiedagen bij fulltime dienstverband;
 • Een functie van 36-40 uur, hybride werken;
 • Creatieve, informele werkomgeving met professionele en leuke collega's;
 • Diversiteit aan werkzaamheden: geen dag is hetzelfde!;
 • Een werkplek in een bosrijke omgeving in Ede.

Enthousiast?

Leuk om te horen. We zijn heel benieuwd naar jou! Zie voor meer informatie over VHG en de domeinen onze website.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Marc van Rosmalen, directeur van VHG, via 085-3307700. Heb je belangstelling voor deze functie, dan ontvangen wij graag je sollicitatie via vhgbestuurssecretariaat@vhg.org.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Gerelateerde tags

Personeel

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org