VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

7191e490-7da8-47f6-9275-7744fbcd2443

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Elektrotechnisch werk? Doe de benodigde kennis op!

do 03 aug 2023

​Een nieuwe tuin aanleggen zonder elektra, bestaat dat nog? Van verwarmde tuinhuisjes tot verlichte veranda's, van vijvers tot wellnesscentra. Klanten hebben steeds vaker een uitgebreide wensenlijst.  Aan de groenprofessional de uitdaging om ook dit werk vakkundig én veilig uit te voeren. Koninklijke VHG helpt je hierbij met de driedaagse Basiscursus Elektrotechniek voor hoveniers. Een schot in de roos, want vorig jaar zaten deze dagen snel vol! Dit najaar is de cursus weer op diverse locaties te volgen. Schrijf jezelf of jouw medewerker(s) alvast in!

Elektrotechnisch werk is een vak apart. Het is precisiewerk, dat moet voldoen aan strikte regelgeving en veiligheidsnormen. Met de driedaagse maatwerkcursus die VHG aanbiedt, leren de deelnemers de meest voorkomende handelingen uitvoeren in de buitenruimte. Denk aan het pellen van grondkabels, bedrading aanleggen, het afmonteren van wandcontactdozen, lichtschakelaars en verlichting. Op de derde dag staat veiligheid centraal. De deelnemers leren veilig werken volgens NEN 3140. Bij een voldoende beoordeling ontvangen ze het certificaat NEN 3140 Voldoende onderricht persoon (VOP).

Denk aan de Arbowet

Geef jouw medewerkers ook de kans om elektrotechnische kennis en vaardigheden op te doen. Zo kunnen zij zich met kennis van zaken voor je bedrijf inzetten. Ze leren dan ook de elektrotechnische risico's kennen. Dat is een geruststellende gedachte, omdat je zo een overtreding van de Arbowet kunt voorkomen. Bovendien zorg je als werkgever voor de veiligheid en gezondheid van je medewerkers. Dit is een verplichting van de Arbowet.  

Aanmelden

Schrijf jezelf of je medewerkers nu in voor de cursus Elektrotechniek voor hoveniers! 

De cursus wordt voor 75% vergoed door Colland als je voldoet aan de voorwaarden en dit jaar voor het eerst subsidie aanvraagt. Kijk hier voor meer informatie.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief