VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

9f8e6591-abcf-43dd-8bd2-9523920c8425

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Flexibel werken biedt meerwaarde voor medewerker én werkgever

do 12 aug 2021

Steeds meer werkgevers zien de voordelen van flexibel werken. Medewerkers die werk en privé beter kunnen combineren, hebben over het algemeen minder stress, presteren beter en verzuimen minder. Daarom heeft flexibel werken meerwaarde voor medewerker én werkgever.

Werkgevers kiezen bijvoorbeeld steeds vaker voor flexibele werktijden, waarbij de medewerker - binnen grenzen - zelf bepaalt wanneer hij of zij begint en stopt met het werk. Zolang het benodigde aantal uren per week maar wordt gewerkt en het werk af is. Vooral voor medewerkers met kinderen kan dit een ideale oplossing zijn. Op die manier kunnen zij werk en privé beter combineren. Ouders kunnen de werktijden bijvoorbeeld beter afstemmen op de tijden van de kinderopvang of school.

Minder verzuim
Met flexibel werken neemt ook de kans op verzuim af. Doordat mensen werk en privé beter kunnen combineren, ervaren zij minder stress en zitten ze beter in hun vel. Hierdoor neemt niet alleen het werkplezier toe, maar ook de productiviteit. Hiernaast zorgt werkplezier ook voor meer bevlogenheid, medewerkers zijn daardoor meer betrokken bij het bedrijf en melden zich minder snel ziek.

Hoe maakt u van flexibel werken een succes?
Verzuimspecialist Sazas geeft u een aantal tips:

  1. Luister en maak duidelijke afspraken
    Om van flexibel werken een succes te maken, zijn heldere afspraken en goede communicatie van groot belang. Ga samen met uw medewerker(s) in gesprek over de wensen en behoeften.
  1. Maak duidelijk wanneer flexibel werken niet kan
    Kijk samen met uw medewerker(s) wanneer flexibel werken niet mogelijk is, bijvoorbeeld als er een klus op locatie gedaan moet worden. Andere werkzaamheden zijn misschien wel flexibel mogelijk, zoals de administratie. Maak hier duidelijke afspraken over.
  1. Houd het teamgevoel sterk
    Met wisselende werktijden is het belangrijk dat het teamgevoel sterk blijft. Ook bij werken vanaf verschillende locaties. Organiseer wekelijks een koffiemoment of een andere (kleine) bijeenkomst om bij te praten. Dit kan ook online. Of vergroot het teamgevoel met een teamuitje.

Meer weten?
Kijk samen met uw medewerkers of flexibel werken uitkomst kan bieden. En welke functies of taken in het werk dat toelaten. Wilt u meer weten? Lees meer informatie en tips over hoe u van flexibel werken een succes maakt
Gerelateerde tags

Personeel

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org