VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

efda254b-4fc3-4b02-89e5-a50eaef5a9f2

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Koninklijke VHG brengt met MKB Nederland werkbezoek aan Spoorpark in Tilburg

di 06 jun 2023

VHG-voorzitter John Koomen en VHG-directeur Marc van Rosmalen waren vorige week – samen met de directie van MKB Nederland – op werkbezoek bij het Spoorpark in Tilburg. Dit stadspark is aangelegd door VHG-lidbedrijf Vebego Groen. "Zo'n werkbezoek is een goede manier om de waarde van groen tastbaar te maken en te ervaren."  


“Het Spoorpark laat de meervoudige waarde van groen heel goed zien, denk aan klimaat, biodiversiteit, maar ook wateropvang. De vijver midden in het Spoorpark functioneert als megawadi voor de hele wijk”, vertelt John. “Het park is ook een mooi voorbeeld van sociale participatie; Vebego Groen onderhoudt het park met vrijwilligers uit de buurt.”

Verkoeling

Parkmanager Sophie Peters gaf een rondleiding in het park, dat als een oase in de stad ligt. “Zij vertelde dat het vorig jaar zomer op hete dagen in het park acht graden koeler was dan 600 meter verderop. Dit is een goed voorbeeld voor de rest van Nederland.”

Arbeidsmarkt

Na afloop spraken John en Marc met de vertegenwoordigers van MKB Nederland over uitdagingen en dilemma’s die groenprofessionals ervaren, zoals krapte op de arbeidsmarkt, ruimte voor groen en de behoefte aan subsidie voor elektrificering van materieel. “Daarnaast hebben we afgesproken dat we op landelijk niveau gaan verkennen of we een brede coalitie kunnen vormen op het gebied van klimaat, biodiversiteit en sociale participatie, bijvoorbeeld samen met de landelijke politiek, gemeenten, woningcorporaties en partijen uit de bouwsector.” 

In de toekomst zal VHG meer van dit soort werkbezoeken organiseren met landelijke partijen die op strategisch vlak belang hebben bij onze meervoudige oplossingen.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief