VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

60fe4c6b-edfa-4e36-9045-0d0ee017642c

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Mbo-opleiding Boomverzorging krijgt eindelijk erkenning die het verdient

di 14 sep 2021
Het beroep Boomverzorger heeft vanaf dit schooljaar een eigen gekwalificeerde mbo-opleiding op niveau 3. Maandagochtend 13 september heeft Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) alle studenten en docenten Boomverzorging van Yuverta daarom welkom geheten met taart.

“De opleiding Boomverzorging bestaat al jaren, maar vanaf dit studiejaar hangt daar een kwalificatiedossier speciaal voor het beroep Boomverzorging onder,” vertelt Maurice Koster, opleidingsmanager van Yuverta mbo Velp. “Dit is een erkenning van het vak en daarmee voor ons én de branche een feestelijk moment.”

VHG en Yuverta (voorheen Helicon) hebben zich jaren ingespannen om boomverzorging als volwaardige opleiding in het mbo gepositioneerd te krijgen en dat is eindelijk gelukt. “Wij en VHG zien dit niet als eindstation, maar we gaan verder met het ontwikkelen van een doorlopende leerlijn om het boomspecialisme op een goede manier in het mbo en hbo gepositioneerd te krijgen,” zegt Koster. “Vandaag is dus een heel mooi startpunt om de opleiding voor dit prachtige beroep verder te ontwikkelen,” besluit Koster.VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org