VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

579b1bb0-7eaf-42d2-b02b-f74562f8e1c6

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Nieuwe Nota bodembeheer en bodemkwaliteitskaart regio Achterhoek

do 16 sep 2021

De nieuwe Nota bodembeheer (Nbb) en de bijbehorende Bodemkwaliteitskaart voor de regio Achterhoek is onlangs vastgesteld. Voor de gemeenten geldt dat nu volgens de nieuwe Nbb en Bbk gewerkt gaat worden. Deze zijn te vinden in de openbare GIS-viewer.

In de nieuwe versie maakt PFAS ook onderdeel uit van de Bodemkwaliteitskaart. Daarnaast is de regio Achterhoek samengevoegd met de gemeenten Zutphen en Lochem waardoor in de regio Achterhoek nu sprake is van één Nbb en Bkk.

Wijzigingen
Er zijn wijzigingen ten opzichte van de vorige Nota's. Het advies is dan ook om voorafgaand aan het toepassen van grond de Nota door te lezen om na te gaan waar u rekening mee moet houden. De nieuwe Bodemkwaliteitskaart en nieuwe nota vindt u hier.  

Wanneer u de link opent, vindt u aan de rechterzijde (bij de pijl) de snelkoppelingen naar de Nbb en de toelichting op de Bkk regio Achterhoek. Aan de Linkerzijde onder de kaartlaag [bodemkwaliteit] staan diverse kaarten, 3 voor ontgraven en 3 voor toepassen. Let erop dat u de juiste kaartlaag opent om na te gaan of de door u beoogde toepassing is toegestaan. Bovenin kunt u zoeken op adres, postcode of op x,y-coördinaten zodat u snel de juiste locatie voor heeft staan.

Mocht u nog vragen hebben over de inhoud van de Nota of het gebruik van de viewer, mailt u dan naar Bodem@odachterhoek.nl


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org