VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

75e50f41-360a-4550-aaab-f28e652d96f0

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Onderzoek naar financiële gezondheid medewerkers. Doet u mee?

do 14 apr 2022

Financieel gezonde werknemers zijn essentieel voor het functioneren van bedrijven en organisaties. De schuldenproblematiek in Nederland is omvangrijk: 8% van de Nederlandse huishoudens heeft geregistreerde problematische schulden. Een veel groter aandeel is financieel kwetsbaar. In dit kader doen VNO-NCW en MKB-Nederland in samenwerking met SchuldenlabNL en Deloitte onderzoek naar de financiële gezondheid van medewerkers. Voor een goed totaalbeeld is uw input als werkgever in de groensector essentieel. Doe ook mee en vul de enquête in!

Direct de enquête invullen

De financiële situatie van werknemers is voor u als werkgever een belangrijk thema. Dit kan namelijk effect hebben op de gezondheid en het functioneren van uw medewerker. Werknemers met schulden lijken vaak niet of te laat te vragen om hulp en nemen hun financiële zorgen ook mee naar hun werk. Financiële stress kan uiteraard ook leiden tot productiviteitsverlies en ziekteverzuim.

VNO-NCW en MKB-Nederland willen met het onderzoek inzicht krijgen in de mate en effecten van schulden bij werknemers. Ook worden de knelpunten en uitdagingen onderzocht die u als werkgever ervaart in het aanpakken van financiële problemen onder personeel. Verder wordt gekeken naar de rol die u kunt spelen in de aanpak van financiële problemen onder werknemers.

Met de uitkomsten van dit onderzoek krijgt u handvatten waarmee u de financiële gezondheid van uw medewerkers kunt bevorderen. De uitkomsten worden gedeeld tijdens een congres op 23 juni.

Doe mee en vul de enquête in!

Voor het onderzoek is de input van werkgevers uit zoveel mogelijk bedrijven en sectoren van belang. Doe daarom ook mee en vul de enquête in! Dit kost u maximaal 10 minuten van uw tijd.

Heeft u vragen over het onderzoek of de enquête? 

Neem contact op met onze collega Richard Maaskant via r.maaskant@vhg.org.


Gerelateerde tags

Personeel

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org