VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

f3269bf4-fd6e-47d4-85bd-a6af8f7cda95

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Ook Koninklijke VHG ondertekent petitie Natuurinclusief Bouwen

do 10 feb 2022

​Ook Koninklijke VHG heeft zich aangesloten als partner van de petitie die tot doel heeft om natuurinclusief bouwen tot norm te verheffen. Deze petitie is een initiatief van NL Greenlabel en Ballast Nedam. VHG ondersteunt de strekking van harte, vooral ook omdat de belangenbehartiger van de groene ondernemers in Nederland al langer actief lobby voert op dit thema, zowel in Den Haag als in Brussel. De VHG-groenprofessionals bieden de oplossingen voor meer groen in, om, op en aan gebouwen, met tal van voordelen voor mens, natuur, klimaat en economie.

De petitie is inmiddels door meer dan 7.500 personen, organisaties en bedrijven ondertekend. Hieronder ook enkele VHG-lidbedrijven zoals Koninklijke Ginkel Groep, Copijn, Donker Groen idVerde en Dolmans. Wilt u het initiatief ook ondersteunen? Teken de petitie.  

Onderzoek aanpassing Bouwbesluit
Minister de Jonge heeft inmiddels naar aanleiding van een vraag van GroenLinks-Kamerlid Laura Bromet aangegeven te laten onderzoeken of natuurinclusief bouwen kan worden opgenomen in het Bouwbesluit.

Foto: Rob Acket voor Koninklijke Ginkel Groep (project EMA Amsterdam)

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org