VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

f750819b-7f61-4e84-aa18-c5efcc0a86cc

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Prijs indexeren? Gebruik het CBS-stappenplan

do 20 okt 2022

Om uw verkoopprijzen aan te passen, kunt u een prijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gebruiken. Lees in dit stappenplan hoe u een CBS-index gebruikt. Het CBS ontwikkelt trouwens ook een prijsindexcijfer speciaal voor de groenbranche.

Het CBS start binnenkort met het verzamelen van gegevens voor een prijsindex 'landschapsverzorging'. Per 2024 wordt deze prijsindex toegevoegd aan de publicatietabel van de statistiek dienstenprijzen (DPI). Een prijsindex toont van periode op periode de gemiddelde ontwikkeling van de prijzen in een bepaalde markt. Aan de hand van de statistiek dienstenprijzen kunt u de prijsontwikkelingen volgen in uw markt en deze eventueel als referentie gebruiken bij tariefstellingen.

Indicatie

Let op: indexcijfers zijn gebaseerd op de voorliggende periode en niet op toekomstige ontwikkelingen zoals loonstijgingen. Ze dienen als indicatie te worden beschouwd. VHG adviseert u daarom om ook altijd uw eigen bedrijfskosten mee te nemen bij het vaststellen van tarieven.

Lees ook ons bericht hierover van 22 september


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief