VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

cbd6b3e1-5852-4b50-90ea-90a38ce10baf

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Subsidieregeling voor schoon vervoer

do 18 feb 2021

Ondernemers en non-profitinstellingen die een nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto willen kopen, kunnen in aanmerking komen voor de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA). Deze nieuwe subsidie loopt van 15 maart dit jaar tot en met 31 december 2025. Het budget heeft ieder jaar een maximum. Het subsidiebedrag bedraagt maximaal € 5.000 voor iedere bedrijfsauto.

De eerste trance gaat 15 maart open. Voor dit jaar is 22 miljoen euro beschikbaar en toekenning geschiedt op volgorde van aanmelden.

Voor experimenten met zero-emissie vrachtauto's is er een andere al bestaande regeling, de Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI). Deze regeling ondersteunt een breed scala aan projecten voor duurzaam vervoer, waarvan de innovatie nog niet of nog maar pas op de markt is. Aanvragen hiervoor kunnen worden ingediend van 23 maart tot 6 april. Nieuw aan de derde ronde van deze regeling is het onderdeel 'learning by using' (Leren door te Gebruiken). Bedrijven die samen kennis willen opdoen, kunnen subsidie krijgen voor een deel van de kosten voor experimentele ontwikkeling, voertuigen en tank- en laadinfrastructuur.

Bron: VNO NCW​

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org