VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

a4304708-e776-45ba-ba23-c2acebfce267

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Tips voor een betere werk-privébalans

do 17 jun 2021

Een goede werk-privébalans heeft een positieve invloed op de prestaties van een medewerker. Het zorgt ervoor dat ze zich gezonder, gelukkiger, creatiever en meer betrokken voelen. Daarnaast halen ze meer voldoening en plezier uit hun werk. Medewerkers die in balans zijn ervaren minder stress en melden zich ook minder vaak (langdurig) ziek. Aandacht voor een gezonde werk-privébalans kan u als werkgever veel opleveren. Hoe zorgt u voor een goede werk-privébalans? Sazas geeft u een aantal tips. 

  1. Maak de werk-privébalans bespreekbaar

Het is belangrijk dat medewerkers steun ervaren en zich begrepen voelen. Laat uw medewerkers daarom weten dat ze altijd aan de bel kunnen trekken als het hen te veel wordt.

  1. Stimuleer regelmatig onderling sociaal contact

Voor een goede werk-privébalans is voldoende sociaal contact ook belangrijk. Zorg ervoor dat medewerkers met elkaar in verbinding blijven. Organiseer een (online) borrel, quiz of andere leuke activiteit. Dit versterkt de betrokkenheid en het onderlinge contact.

  1. Zorg dat medewerkers op tijd rust pakken

Om een verstoorde werk-privébalans te herkennen, is het belangrijk om nauw contact te houden met uw medewerkers. Zorg ervoor dat taken duidelijk en haalbaar zijn en dat uw medewerkers op tijd hun rust pakken.

Meer weten?

Help uw medewerkers bij het zoeken naar, en houden van, een goede werk-privébalans. Zo halen zij ook meer voldoening en plezier uit het werk. Wilt u hier meer over weten? Lees meer informatie en tips over hoe u de werk-privébalans van uw medewerkers kan verbeteren.


Gerelateerde tags

Personeel

Naar alle nieuws

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org