VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

b2884e8a-02ce-46d7-947e-0a4af566bd81

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

VHG denkt mee met initiatiefnota Kamerleden voor meer groen in de stad

do 04 mrt 2021

Vorige week donderdag is de initiatiefnota 'Groen in de stad' overhandigd aan Carola Schouten. Deze nota is een initiatief van de Tweede Kamerleden Laura Bromet (Groenlinks) en Maurits von Martels (CDA). Zij willen hiermee meer groen in de stad stimuleren en ondersteuning bieden aan de provincies en gemeentes om ervoor te zorgen dat de steden in Nederland natuurinclusiever worden. VHG heeft samen met een aantal andere organisaties input geleverd en meegedacht met de ontwikkeling van deze initiatiefnota.

De Kamerleden stellen vast dat beleid dat moet leiden tot een groene, 'natuurinclusieve' stad, versnipperd is over meerdere ministeries, de provincies en de gemeentes. Met een ambitieus plan op rijksniveau, willen de twee zorgen dat de plannen en initiatieven vanuit gemeentes en provincies efficiënter en op grotere schaal worden uitgevoerd.

Groen binnen 350 meter van de woning
Von Martels en Bromet doen in hun initiatiefnota voorstellen om meer groen in de stad te realiseren. Zo moet het streven van de overheid worden dat elke Nederlander binnen 350 meter van huis voor ontspanning terecht kan in het groen. Het bouwbesluit moet concrete eisen gaan stellen aan nieuwbouwwoningen. Denk bijvoorbeeld aan groene daken die helpen bij klimaatadaptatie en waterberging. En provincies en gemeenten moeten een duidelijk aanspreekpunt bij de rijksoverheid krijgen, waar ze terecht kunnen voor ondersteuning bij hun groene plannen.

U vindt de initiatiefnota met de voorstellen hier​

Bron: cda.nl​

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org