VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

6a270f8b-7e3e-485e-a022-340659006a2c

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

VHG in brede coalitie voor een groener Nederland

do 18 mrt 2021

Het ministerie van I&W heeft initiatief genomen om een coalitie van organisaties te vormen om tuinen te vergroenen. VHG sluit zich hierbij aan. Onder het motto 'Een groener Nederland begint in je eigen tuin' werken de deelnemende organisaties samen om bewoners en gemeenten te helpen bij het klimaatbestendig en biodivers inrichten van de buitenruimte.

Op het digitale platform NLvergroent.nl is alle informatie samengebracht. Daar vinden bezoekers informatie en tips om tuinen te vergroenen (met links naar de VHG handleidingen De Levende Tuin en Het Levende Gebouw). Ook wordt de tuinbezitter hier doorverwezen naar organisaties die hun kennis over groene tuinen delen, zoals de groenprofessionals van VHG (met een link naar de website voor het vinden van een groenprofessional). In de agenda zijn alle groene activiteiten van de deelnemende organisaties opgenomen.

NK Tegelwippen
Eén van de acties onder de paraplu van dit samenwerkingsverband is het NK Tegelwippen vanaf 30 maart. Heeft u uw gemeente al uitgedaagd hiervoor? Lees ook 'Meld uw gemeente aan voor het NK Tegelwippen'. ​

In het VHG Magazine van april leest u meer over het platform.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org