VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

230c71b4-5856-4dab-950f-2ecc0760007c

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Vergroening centraal in nieuw tv-programma 12 straten groen

do 17 aug 2023

​Vanaf zaterdag 2 september is op NPO1 het nieuwe programma 12 straten groen van KRO NCRV te zien. In dit programma gaan bewoners van 12 Nederlandse steden de strijd aan tegen verstening van de buurt. 


In twaalf afleveringen voeren bewoners samen een complete straatmetamorfose uit: van straatontwerp, tegels wippen tot aan het aanplanten, snoeien en bloeien.
De deelnemende gemeenten zijn: Alphen aan de Rijn, Arnhem, Assen, Den Oever (Hollands Kroon), Den Bosch, Dronten, Groningen, Hengelo, Leeuwarden, Maastricht, Terneuzen en Veenendaal. Na afloop van elke aflevering kan de kijker de straat cijfers geven op de onderdelen inzet, samenwerking en de uitwerking van het ontwerp. Stemmen kan via: 12stratengroen.kro-ncrv.nl 

Van grijs naar groen

De omroep wil met dit nieuwe programma de verstening in Nederland onder de aandacht brengen. Nederland heeft te veel grijze buurten. Ruim een derde van het tuinoppervlak in Nederland is ‘versteend’. Meer groen in de straat ziet er niet alleen aantrekkelijker uit, maar is ook nog eens goed voor de mens, het dorp of de stad. 

Wij zijn benieuwd naar de metamorfoses, kijk jij ook vanaf 2 september?


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief