VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

b3b72258-c41d-4980-a275-2390ca9de862

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Voorkom burn-outs door de coronacrisis: tips voor werkgevers

do 22 apr 2021

Sinds de coronacrisis is het aantal burn-outs toegenomen. Vooral een (te) hoge werkdruk en onzekerheid over de toekomst zorgt bij medewerkers voor veel stress. Ook de vervaging tussen werk en privé ervaren mensen als stressvol. Een burn-out is erg vervelend, zowel voor de medewerker zelf als voor u als werkgever. Genoeg redenen om een burn-out, zeker tijdens de coronacrisis, te voorkomen. Sazas geeft u in dit artikel een aantal tips.

 

  1. Herken signalen

Vaak ziet een medewerker zelf de burn-out niet aankomen. Maar hun omgeving wel. Wees daarom extra alert op signalen van een burn-out. Zoals lichamelijke klachten, gedragsproblemen, slechte concentratie en/of een negatieve houding. Moedig medewerkers aan om aan de bel te trekken als ze merken dat een collega in zijn of haar gedrag verandert.

 

  1. Stimuleer vitaliteit

Het is belangrijk om gezond te blijven. Vitaliteit geeft aan of je fysiek en mentaal gezond bent. Als een medewerker langere tijd niet vitaal is, bestaat het risico op uitval. Stimuleer daarom medewerkers om aan hun vitaliteit te werken. Bedenk dingen waardoor werken aan vitaliteit leuk is. Bijvoorbeeld door samen met collega's te wandelen of een andere leuke (eventueel online) activiteit om met collega's te ontspannen.

 

  1. Persoonlijke aandacht

In tijden waarin medewerkers en werkgevers elkaar minder zien op de werkvloer is persoonlijke aandacht extra belangrijk. Geef regelmatig een compliment, laat zien dat u uw medewerkers waardeert. Juist in deze moeilijke tijd wordt dat extra gewaardeerd en geeft het steun.

 

Meer weten?

Wilt u weten hoe u deze tips in de praktijk brengt? Lees praktische adviezen waar u samen met uw medewerkers mee aan de slag kunt. 

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org