VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

a09dbf8e-6beb-41bd-b58b-93a2c6918fde

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Vraag van de Week: Hoe kan ik in offertes afspraken maken over richtprijzen als gevolg van sterk stijgende inkoopprijzen?

do 12 mei 2022

Maak gebruik van de voorbeeldoffertes die u kunt downloaden op onze website. Sinds afgelopen zomer is een bepaling in deze voorbeelden opgenomen om afspraken te maken over richtprijzen. Op een later moment kunt u dan de definitieve prijzen doorbelasten. 

Onderstaande modelbepaling kunt u in de overeenkomst van opdracht c.q. offerte opnemen:

[…] Let op: De in deze overeenkomst/offerte opgenomen prijzen voor materialen zijn richtprijzen. Deze richtprijzen zijn gebaseerd op de op het moment van het opstellen van deze offerte geldende inkoopprijzen van de materialen. Deze inkoopprijzen zijn aan continue verandering onderhevig. De aannemer zal de daadwerkelijk betaalde inkoopprijzen aan u/de opdrachtgever/de consument doorbelasten. Indien een verschil bestaat tussen de in deze offerte vermelde (richt)prijzen en de daadwerkelijke inkoopprijzen, vermeldt de aannemer dit op de factuur en informeert de aannemer u/de opdrachtgever/de consument hiervan zo spoedig mogelijk.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze collega's van de VHG Ondernemershelpdesk via ondernemershelpdesk@vhg.org of 085 330 77 00.

De VHG Ondernemershelpdesk is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur. 


VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
 
T 085 330 77 00
E info@vhg.org