VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

e7df7dd0-6d25-4098-b0fc-e6d75e7b16a5

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Vraag van de Week: kan de STAP-subsidie ook in 2023 worden aangevraagd?

do 22 dec 2022

​In 2023 wordt de succesvolle STAP-regeling voortgezet! Er wordt een aantal veranderingen doorgevoerd om oneigenlijk gebruik te voorkomen. 

Sinds maart 2022 bestaat de subsidieregeling STimulering Arbeidsmarkt Positie (STAP). Met deze STAP-subsidie voor arbeidsmarktgerichte scholing kunnen uw medewerkers en werkzoekenden zichzelf ontwikkelen, om zo hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten.

In 2023 wordt de regeling voortgezet, maar met aanpassingen om oneigenlijk gebruik te voorkomen. Om te voorkomen dat STAP als ongepast verdienmodel wordt gebruikt, wordt het aantal toekenningen per opleiding vanaf 2023 gelimiteerd.

  • Het voor 2023 beschikbare STAP-budget blijft gelijk en wordt over vijf aanvraagtijdvakken verdeeld.
  • Het kabinet heeft besloten om het aanvraagtijdvak voor het STAP-budget van januari 2023 over te slaan. Deze tijd is nodig om de beperkende maatregelen door te voeren.
  • Het eerstvolgende aanvraagtijdvak start op 28 februari.

Leren van ervaringen
In 2023 wordt de STAP-regeling in aangepaste vorm voortgezet, omdat bleek dat niet-arbeidsmarktgerichte opleidingen tóch in het STAP-register kwamen. Daarnaast hebben sommige opleidingsinstituten zich met hun werkwijze of aanbod niet aan de voorwaarden gehouden. Uit de eerste resultaten is verder gebleken dat een beperkt aantal opleidingen relatief vaak gekozen wordt. Het gaat daarbij veelal om opleidingen die (grotendeels) online zijn.

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief